Antena Căutare

Copii dispăruți din centrele de plasament din Galaţi. Minorii pleacă cu bilet de voie, însă puțini sunt cei care se întorc

Val de dispariţii în centrele de plasament din Galaţi! Din 77 de copii daţi dispăruţi pe site-ul Poliţiei Române, 20 dintre ei provin din diferite instituţii „de ocrotire" din judeţ.

Val de dispariţii în centrele de plasament din Galaţi! Din 77 de copii daţi dispăruţi pe site-ul Poliţiei Române, 20 dintre ei provin din diferite instituţii „de ocrotire" din judeţ. O postare anonimă pe o reţea de socializare a atras atenţia asupra haosului care există la nivelul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi în privinţa minorilor dispăruţi.

Datele au trezit reacţii dure din parte internauţilor. Direcţia pentru Protecţia Copilului contrazice însă datele aflate în evidenţa Poliţiei şi suţine că ar fi vorba de 18 copii dispăruţi. Conducerea Consilului Judeţean a dispus acum un audit în cadrul instituţiei care are în grijă copiii.

Copiii din centrele de plasament au regim deschis şi sunt încurajaţi să iasă şi să socializeze. Este explicaţia pe care o au reprezentanţii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Problema ar fi că, deşi pleacă în baza unui bilet de voie, mulţi nu se mai întorc.

În timp ce reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului spun că sunt acum 18 copii dispăruţi, poliţia dă o altă cifră. Scandalul a ajuns până la nivelul conducerii Consiliului Judeţean Galaţi.

Este al doilea audit declanşat de Consiliul Judeţean Galaţi la Direcţia Pentru Protecţia Copilului, dupa ce la începutul lunii august o minoră plecată din centru cu bilet de voie nu s-a mai întors la ora stabilită. Fata a fost găsită plină de sânge şi în stare de şoc în centrul oraşului. Pentru că a fost ignorată de poliţiştii care se aflau în zonă, aceştia sunt acum cercetaţi penal de către procurori.

Cazul Caracal. Alexandru Cumpanasu: Încep o investigație independentă. Am trimis investigatori, pe banii mei, în Orientu... Alexia, fetița spulberată de o mașină pe trecerea de pietoni, era o elevă premiantă: „Mi-a fost luată jumătate din inimă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x