Antena Căutare

Noile buletine electronice: Copiii sub 14 ani ar putea să aibă cărţi de identitate

Deputații au adoptat un proiect de lege în acest sens. Acelaşi proiect prevede eliberarea cărților de identitate cu cip.

Indiferent de vârsta copilului, părinții vor fi singurii care vor putea solicita sa fie eliberat buletinul electronic pentru acesta.

Noul buletin va fi valabil doar doi ani daca vorbim de un copil cu varsta de pana in 14 ani.

Până în august, anul viitor, țara noastră trebuie să schimbe cărțile de identitate. Este o regulă impusă de Uniunea Europeană si fara acest document, nu vom mai putea călători în afara țării.

Noul buletin electronic cu cip va fi de mărimea unui card bancar și va putea ține loc și de card de sănătate. Va include o imagine facială și două amprente. De asemenea, actul normativ prevede să poată fi eliberate și cărți de identitate electronice si simple, fără cip.

Șefă de promoție, printre cei 17 elevi rămași fără diploma de BAC la zece zile de la afișarea rezultatelor. Cum explică situația inspectorul șef: ”Au copiat unii de la alții!”

Cartea electronică de identitate

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, decizional, proiectul de lege prin care vor putea fi eliberate cărți de identitate electronice cu cip. Astfel, în premieră, copiii sub 14 ani vor avea buletin. Acesta va ține locul cardului de sănătate. De asemenea, va putea fi folosit și la autentificarea în sistemele informatice ale instituțiilor statului.

Este important de precizat că în cazul minorilor sub 14 ani eliberarea acestuia este opţională. Practic, cartea electronică de identitate va fi valabilă numai la solicitarea părinţilor/reprezentanţilor.

Termene de valabilitate:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cartea electronică de identitate permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne şi în sisteme informatice ale altor instituţii publice sau private. De asemenea, este valabilă si pentru utilizarea semnăturii electronice.

Un regulament al Uniunii Europene obligă autoritățile să schimbe cartea de identitate până în 2 august 2021.

Șefă de promoție, printre cei 17 elevi rămași fără diploma de BAC la zece zile de la afișarea rezultatelor. Cum explică ... Fostul procuror Mircea Negulescu, reţinut de procurorii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x