Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Copil de 13 ani, din Mureș, filmat în timp ce omoară un câine, cu o lopată! Imaginile au stârnit revoltă pe o reţea de socializare - VIDEO

Un copil de 13 ani, din Mureș, a fost filmat în timp ce omoară un câine, cu o lopată! Băiatul i-a aplicat animalului mai multe lovituri violente, până când acesta și-a dat suflarea. Imaginile au stârnit revoltă pe o reţea de socializare.

Copil de 13 ani, din Mureș, filmat în timp ce omoară un câine, cu o lopată

Captură video

Un minor de 13 ani este cercetat pentru că ar fi fost ucis un câine cu lopata, imaginile fiind postate pe o reţea de socializare, informează un comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

O femeie care a văzut imaginile cu câinele mort ar fi anunțat poliția

Potrivit sursei citate, poliţia a fost sesizată prin apel 112 de către o femeie despre imaginile apărute în online, iar poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 13 Zau de Câmpie s-au sesizat şi au demarat o anchetă.

Scenele de violență se petrec sub ochii unor adulți. Două clipuri video cu câinele ucis cu lopata au fost distribuite pe pagina de Facebook a asociaței pentru protecția animalelor Kola Kariola.

"La data de 3 iunie, în jurul orei 23,00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 13 Zau de Câmpie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în mediul online, pe o reţea de socializare, ar fi fost postate imagini video în care se observă o persoană de sex masculin care aplică mai multe lovituri, cu o lopată unui câine, faptă care s-ar fi comis în comuna Papiu Ilarian. (...) Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, la data de 1 iunie, un minor, de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian, ar fi exercitat fapte de violenţă asupra unui câine, urmare a cărora acesta a decedat, iar ulterior ar fi fost îngropat. Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană şi postate ulterior pe o pagină de socializare", a transmis IPJ Mureş.

Minorul are dosar penal și este cercetat de polițiști

În cauză s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun.

Recomandari