Antena Căutare

Schimbări majore pentru elevii din România! Cu ce reguli vor reveni la școală și cum vor da Bacalaureatul și Evaluarea Națională. „Contestațiile se vor face online”

Elevii din România ar urma să se confrunte cu schimbări majore, revenind la școală cu respectarea mai multor reguli. Bacalaureatul și Evaluarea Națională s-ar putea da în condiții adaptate crizei generate de noul coronavirus.

Schimbări majore pentru elevii din România! Cu ce reguli vor reveni la școală și cum vor da Bacalaureatul și Evaluarea Națională. „Contestațiile se vor face online”
Schimbări majore pentru elevii din România! Cu ce reguli vor reveni la școală și cum vor da Bacalaureatul și Evaluarea Națională. „Contestațiile se vor face online” | profimediaimages.ro

Mai exact, Inspectoratul General Școlar a transmis vineri Ministerului Educației câteva propuneri pentru revenirea în unitățile de învățământ și încheierea anului școlar.

Ce ar urma pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a

Una dintre propuneri este ca în primele două săptămâni să revină la școală doar elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a, în grupe de cel mult 15, în baza unui nou orar, astfel încât să fie respectate regulile de distanțare fizică

În acele două săptămâni, elevii de la clasele a VIII-a și a XII-a ar urma să dea teze, să fie ascultați pe baza recapitulărilor, să li se încheie medii, să le fie completate foi matricole și să depună cereri pentru examene (evaluarea națională și bacalaureat).

Școala ar putea începe numai cu elevii din clasele a VIII-a și a XII-a. Ministrul Educației ia în calcul data de 1 iunie

Propunerea Inspectoratului pentru celelalte clase

În următoarele două săptămâni, ar urma să meargă la școală elevii din clasele V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, în două schimburi, iar între schimburi are loc dezinfectarea spațiilor.

La fel, elevii învață în grupuri de câte 15. Se vor da teze, se va asculta pe baza recapitulărilor, se vor încheia medii.

Clasele I-IV vor încheia anul școlar online, cu calificative, se arată în document.

Redeschiderea școlilor după 15 mai, un scenariu „aproape imposibil” pentru Gabriela Firea: „Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”

În plus, potrivit Inspectoratului General Școlar, va fi făcută dezinfectare zilnică în școli.

Ce se va întâmpla cu Bacalaureatul și Evaluarea Națională

În privința Bacalaureatului, ISMB propune ca examenele scrise să se dea în săli de clase dotate cu camere audio video, cu câte 10 elevi în clasă, puși în ordine alfabetică.

Elevii vor depune contestațiile online, iar acestea vor fi corectate de alți doi profesori decât cei de la evaluarea inițială.

Propunerea ISMB pentru organizarea Evaluării Naționale este ca în fiecare clasă de examen să fie câte 10 elevi, puși în ordine alfabetică.

Toate documentele ar trebui să se depună la școala de proveniență a elevului, iar contestațiile ar urma să fie făcute online. Elevii nu vor mai putea vizualiza lucrările.

Raed Arafat, avertisment pentru români: ”Nu vă faceți planuri pentru vacanța de vară!” Ce înseamnă relaxarea măsurilor c... Urmărire pe străzile Constanţei pentru oprirea unei maşini care transporta un utilaj voluminos, după ce şoferul a fugit ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x