Antena Căutare

Coronavirus în România, măsuri extreme! Medicul Adrian Streinu-Cercel: "Se va limita mersul pe stradă"

România a luat măsuri extreme pentru a împiedica răspândirea noului tip de coronavirus. În contextul declarării stării de urgență în țara noastră, restaurantele și cafenelele au fost închise, iar autoritățile au recomandat populației să stea acasă pe cât posibil.

Managerul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, susține că limitarea mersului pe stradă în contextul pandemiei de coronavirus este iminentă.

Citește și: Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea documentele”

”Limitarea mersului pe stradă e iminentă pentru că în contextul în care apar multe cazuri pe zi, ele fac obiectul unor analize foarte atente și ele sunt cele care vor decide momentul în care aceste distanțări sociale se vor impune. Astfel de decizii nu se iau după o zi pe alta. Avertizări de genul acesta, ca lumea să se obișnuiască cu ideea, astea se pot spune.

E vorba doar de dinamica procesului. Ea stipulează aceste lucruri. Mă interesează unde se transmite virusul, care sunt populațiile receptive, în ce context s-a produs această transmitere, toate acestea adunate vor da decizia", susține Streinu Cercel

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 308. 11 pacienți se află la Terapie Intensivă, iar doi sunt în stare gravă

Categoriile de vârstnici, cele mai vulnerabile și în România

"Vorbim acum de un număr relativ mic pe teritoriul României și ce ne presează însă este dinamica compatrioților noștri veniți din afară. Noi am pus câteva lucruri în discuție și anume ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu și autoritățile locale să le procure alimente sau medicamente, sau dacă au aproape membrii familiei, o vor face ei. Acest virus va ataca foarte probabil categoriile de vârstnici.”, a spus Streinu-Cercel, la Antena 3.

Aveți grijă ce măști folosiți pentru a vă proteja de coronavirus! Avertismentul OMS: „Nu ajută la nimic”... Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x