Antena Căutare

Tinerii izolați din cauza pandemiei de coronavirus, în pericol! Avertisment de la un psiholog! Ce probleme pot dezvolta. „Este foarte important să facă asta!”

Izolarea are din ce în ce mai multe efecte negative asupra tinerilor. În urma unui studiu realizat de un psiholog reiese că aceştia sunt afectaţi emoţional şi au ajuns să deprindă obiceiuri nocive. 

Potrivit studiului, în izolare, tinerii aleg să îşi petreacă excesiv timpul în online. O altă problemă o reprezintă nefericirea şi anxietatea, care îşi fac apariţia cu uşurinţă. Mulţi dintre ei au tulburări de somn şi au deprins obiceiuri nocive, precum tutunul sau alcoolul.

Studiul a urmărit comportamentul fizic, dar şi emoţional al tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani. Sondajul a fost realizat online, în perioada sărbătorilor pascale, şi au participat peste o mie de respondenţi.

„Jumătate din aceşti tineri, de 50%, au declarat că mănâncă mai mult decât de obicei şi 17% chiar s-au îngrăşat cu 5 kilograme”, a spus psihologul Mihai Copăceanu.

Pe lângă chestionarele legate de vicii, liceeni şi studenţii au fost întrebaţi ce părere au despre şcoala online.

Astfel, potrivit studiului, 66% dintre tineri au spus că există o formă de educaţie online. Însă, 35% au declarat clar şcoala este un dezastru în ceea ce priveşte educaţia online. Iar mulţi dintre ei sunt speriaţi cu privire la ce se întâmplă pe viitor, cum dau Bacalaureatul.

Streinu-Cercel a spus când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să se încheie! „Cred că atunci va fi învins COVID-19”

Studiul demonstrează că aproape jumătate dintre tinerii chestionaţi se simt nefericiţi în izolare şi chiar au început să ia medicamente, iar o treime dintre ei consideră că se enervează mult mai uşor.

Ce romandă psihologul pentru tinerii care se confruntă cu probleme, din cauza izolării

„Să-şi păstreze mintea ocupată, să facă orice fel de activitităţi care-i provoacă, de la învăţatul unei limbi străine până la un business online”, a recomandat psiholoul Mihai Copăceanu.

Realizatorul studiului este convins ca după încheierea crizei vom avea tineri cu multe dependenţe.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici!

Streinu-Cercel a spus când se așteaptă ca pandemia de coronavirus să se încheie! „Cred că atunci va fi învins COVID-19”... Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x