Antena Căutare

Coronavirusul a ajuns și în România? Harta terifiantă ce dezvăluie pe unde s-au plimbat oamenii infectați! FOTO

O hartă terifiantă ce dezvăluie pe unde s-au plimbat oameni care ar putea fi infectați de coronavirus arată că aceștia ar fi străbătut și teritoriul României.

Coronavirusul a ajuns și în România? Harta terifiantă ce dezvăluie pe unde s-au plimbat oamenii infectați! FOTO Galerie
Ilustrație. | profimediaimages.ro

Harta, creată de cercetători de la Universitatea Southampton, arată cum 60.000 de oameni dintr-un total de cinci milioane de persoane au călătorit din Wuhan în alte părți ale lumii de la începutul alertei de coronavirus, înainte ca orașul să intre în carantină.

Pe această hartă, teritoriul României este complet acoperit de culoarea roșie, cu care sunt indicate călătoriile persoanelor posibil infectate de coronavirus. Acest lucru ar putea indica și zboruri ce au avut loc deasupra României, până la acest moment, pe teritoriul țării nefiind confirmate cazuri de infectare cu coronavirus.

Un expert epidemiolog din Hong Kong, care a jucat un rol major în combaterea epidemiei Sars în anii 2000, a declarat, pentru Guardian, că epidemia coronvirus din China ar putea afecta 60% din populația globului, atâta vreme cât virusul nu poate fi controlat. El a mai spus că statele ar trebui să ia în calcul adoptarea unor măsuri restrictive de tipul celor luate de China.

Coronavirusul a ajuns și în România? Harta terifiantă ce dezvăluie pe unde s-au plimbat oamenii infectați! FOTO

Harta călătoriilor ce au fost făcute de oameni posibil infectați de coronavirus în lume.

Șef în domeniul sănătății publice din Hong Kong, profesorul Gabriel Leung, a lansat acest avertisment după ce liderul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat recent că numărul cazurilor de infecție în rândul pacienților care nu au călătorit niciodată în China ar putea deveni vârful icebergului.

Răspândirea noului tip de coronavirus în afara Chinei ar putea fi „scânteia care va porni un incendiu”, consideră experții Organiţiei Mondiale a Sănătăţii. Au fost confirmate 319 cazuri de coronavirus în alte 24 de ţări.

Până acum au fost confirmate peste 42.000 de cazuri în China şi 319 de cazuri în alte 24 de ţări.

O echipă de experţi OMS a ajuns deja în China pentru a investiga epidemia. Luna trecută, OMS a declarat stare de urgenţă din cauza răspândirii virusului în afara Chinei.

Un student la medicină, dispărut fără urmă în Anglia. Familia îl caută disperată... Accident provocat de un şofer beat în Mureş. A ajuns cu maşina într-un stâlp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x