Antena Căutare

Coronavirusul, „prezis” într-o carte din 1981? Cele mai mari minciuni despre Covid-19, date în vileag! „Cine a fost infectat nu scapă cu viață!”

Pe platformele de socializare circulă intens o informație conform căreia noul coronavirus a fost prezis într-o carte ce a fost publicată în 1981. Fără o analiză a acestei cărți, oamenii riscă să dea crezare celor mai mari minciuni despre Covid-19.

Coronavirusul, „prezis” într-o carte din 1981? Cele mai mari minciuni despre Covid-19, date în vileag! „Cine a fost infectat nu scapă cu viață!”
Coronavirusul, „prezis” într-o carte din 1981! Cele mai mari minciuni despre Covid-19

„Numesc acest virus «Wuhan-400», pentru că a fost dezvoltat în laboratoarele lor RDNA, din apropierea orașului Wuhan. A fost cea de-a 400-a tulpină viabilă de microorganisme create de oameni, la acel centru de cercetare”, scrie în cartea publicată în 1981, „Ochii întunericului/ The Eyes of Darkness”, de scriitorul american Dean Koontz, acum în vârstă de 74 de ani.

Unii susțin că chiar că această carte ar conține încă o pagină, în care este menționat anul 2020 și în care scrie despre răspândirea unei „boli severe asemănătoare cu pneumonia”. Însă, această pagină NU face parte din cartea lui Koontz, cu dintr-o altă carte, „End Of Days: Predictions and prophecies about the end of the world” (Sfârșitul zilelor: Predicții și profeții despre sfârșitul lumii), de Sylvia Browne.

Povestea este parțial falsă, după cum a demonstrat Reuters, după ce a făcut o comparație între ceea ce scrie în această carte și realitatea în ceea ce privește coronavirusul. Deși este adevărat că americanul Dean Koonts a scris despre un virus fictiv în romanul lui, și că l-a numit „Wuhan-400”, ce se referă la orașul din China de unde a început să se răspândească noul coronavirus, Covid-19, asemănările se opresc aici.

Coronavirusul a fost creat într-un laborator, în apropiere de Wuhan

În romanul lui, Koonts a descris „Wuhan-400” drept „cea mai importantă și periculoasă nouă armă biologică a Chinei, într-un deceniu, precizând că virusul a fost dezvoltat în laboratoare din apropierea orașului Wuhan.

Coronavirus COVID-19, tratat cu un medicament pentru astm! Anunțul făcut de o echipă de medici din Japonia! „Am văzut efectul în două zile”

Adevărul. Totuși, nu există dovezi că noul coronavirus a fost creat într-un laborator. Se crede că Covid-19 a apărut la sfârșitul anului trecut, într-o piață de alimente din Wuhan, unde se vindeau ilegal animale sălbatice, ca hrană. Specialiștii în sănătate cred că noul coronavirus a apărut de la lilieci, după care a trecut la oameni, posibil prin intermediul altor animale.

Perioada de incubație a coronavirusului, simptomele și șansele de supraviețuire

Virusul „Wuhan-400” diferă mult de Covid-19. În carte, virusul are o perioadă de incubație de „doar patru ore”. Însă, perioada de incubație a Covid-19 este între una și 14 zile. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), media, în privința perioadei de incubație a noului coronavirus este de aproximativ cinci zile.

În plus, Koontz a scris că virusul „Wuhan-400” este „mortal”, fără ca vreo persoană infectată să aibă șanse de vindecare. „Odată infectat, nimeni nu trăiește mai mult de 24 de ore. Cei mai mulți oameni infectați mor în 12 ore”, a scris americanul. Însă, peste 66.000 de persoane infectate cu coronavirus s-au vindecat, în timp ce peste 4.000 au murit, conform celor mai recente statistici, de la nivel mondial.

Un ser pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, aflați în stare gravă, descoperit! Sursa tratamentului este uluitoare!

Simptomele descrise de Koontz diferă de cele provocate de Covid-19. În carte, „Wuhan-400” cauzează secreția unei „toxine ce mănâncă, la propriu, țesut din creier”. „Victimele nu mai au pus, nu mai au organe care să funcționeze ori dorința de a respira”, a scris Koontz. Între simptomele provocate de noul coronavirus se numără: febră, tuse și dificultăți în a respira. În cazurile mai puțin severe, Covid-19 produce simptome simptome asemănătoare cu cele ale unei răceli, în timp ce în cazurile grave poate produce pneumonie, insuficiență renală și deces.

În carte, „Wuhan-400” este descris drept „mult mai rău” decât Ebola, dar Covid-19 este mai puțin periculos decât acest virus, conform OMS.

În prima ediție a cărții este menționat un alt oraș

În prima ediție a acestui roman, apărut în 1981, virusul fictiv nu este numit după orașul Wuhan din China, ci după un oraș din Rusia – Gorki. Astfel, în versiunea originală a cărții, virusul era o „armă biologică sovietică”.

Elev de clasa a cincea, pus în pericol de moarte de colegii lui, în plină epidemie de coronavirus! Părinții lui sunt furioși! „Putea muri! V-ați gândit?”

Potrivit presei chineze, numele virusului a fost schimbat la o relansare a cărții, în 1989. În noua ediție, Koontz s-a semnat cu adevăratul său nume, în locul pseudonimului „Leigh Nichols”.

Concluzia analizei făcute de Reuters este că americanul Dean Kootz a scris despre un virus fictiv numit „Wuhan-400”, în versiunea lansată în 1989 a cărții sale „The Eyes of Darkness”, inițial publicată în 1981. Însă, descrierea acestui virus nu are legătură cu noul coronavirus.

Concedieri masive la ANAF. Un număr de 2000 de posturi vor fi eliminate... Un bărbat din județul Bacău și-a înjunghiat fiul întors recent din Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x