Antena Căutare

Creşele din Focşani au fost închise de teama coronavirusului/ Evenimentele culturale şi sportive au fost anulate

Măsuri fără precedent luate şi de autorităţile din Focşani, de teama răspândirii coronavirusului. Toate creşele din municipiu s-au închis de miercuri, iar Galele Teatrale focşănene, care ar fi trebuit să aibă loc din 20 martie, au fost anulate. Măsurile dispuse de autorităţi vizează şi competiţiile sportive.

Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea creşelor din oraş, până pe 31 martie.

”La Căminul pentru Persoane Vârstnice vor fi limitate vizitele din exterior. La Căminul pentru persoane vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Focşani se interzice ieşirea persoanelor asistate. De asemenea, se restricţionează vizitele aparţinătorilor, acestea fiind permise doar pentru cazuri excepţionale. Persoanele admise în vizită vor declara dacă, într-o perioadă de 15 zile anterioară, s-au deplasat în străinătate şi vor avea acces în sediu echipaţi în mod corespunzător, după ce li se va verifica temperatura corporală”, se arată în hotărârea CLM Focşani.

Mai mult, în Focşani nu vor mai fi permise, pentru o perioadă, manifestări la care să participe un număr mare de persoane, această măsură vizând inclusiv spectacolele şi meciurile. Aşa se face că Galele Teatrale Focşănene, eveniment mult aşteptat, nu va mai avea loc.

Galele erau programate să aibă loc în perioada 20 – 31 martie. Teoretic, spectacolele de teatru au fost amînate pentru luna aprilie, dar în funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional nu este exclusă suspendarea spectacolelor.

Totodată, competiţiile sportive vor fi fără public. Spre exemplu, meciul de handbal de joi, dintre CSM Focşani 2007 şi CSA Steaua Bucureşti de la Sala Polivalentă, va fi fără spectatori. În aceeaşi şedinţă a Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă s-a mai stabilit ca focşănenii care sunt izolaţi la domiciliu, adică peste 30 de persoane, să fie ajutate cu alimete sau, dacă va fi nevoie, cu medicamente.

În plus, la sediul Primăriei municipiului Focşani, precum şi în toate instituţiile subordonate Consiliului local al municipiului Focşani se restricţionează accesul cetăţenilor, în perioada 11.03-31.03.2020 astfel: accesul persoanelor în Primăria municipiului Focşani, precum şi în unităţile subordonate Consiliului local al municipiului Focşani se face doar în spaţiile destinate relaţiei directe cu cetăţenii, pentru sediul Primăriei municipiului Focşani numărul maxim de persoane care vor staţiona în holul instituţiei va fi de 20; pentru sediul serviciului de impozite şi taxe locale numărul maxim de persoane care vor staţiona în holul instituţiei va fi de 10.

Personalul din cadrul aparatului de specialitate al primarului care are relaţii directe cu cetăţenii va fi dotat cu dezinfectanţi, măşti şi mănuşi de protecţie pe care sunt obligaţi să le folosească pe toată durata programului de lucru. Dialogul cu cetăţenii va fi realizat la o distanţă de minim un metru.

Sursa : news.ro

Ultimele șase cazuri de infecție cu coronavirus au dezvăluit informații importante despre COVID-19... Olt: Patru poliţişti au fost reţinuţi, după ce au primit mită de la un şofer pentru a nu-l amenda că depăşise viteza leg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x