Antena Căutare

Vești proaste pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor care urma să aibă loc la 1 septembrie

Milioane de români așteptau cu nerăbdare luna septembrie, când urma să aibă loc creșterea pensiilor, însă această majorare ar putea fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Deocamdată, însă, guvernanții iau în calcul trei scenarii. 

Vești proaste pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor care urma să aibă loc la 1 septembrie
Vești proaste pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu creșterea pensiilor care urma să aibă loc la 1 septembrie

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că ”pensionarii n-ar trebui să plătească prețul pandemiei de coronavirus”, guvernanții au în vedere trei scenarii privind majorarea pensiilor, și anume o creștere în două etape, una în septembrie, potrivit legii, iar cealaltă în primăvara anului viitor.

Potrivit sursei citate mai sus, primul scenariu avut în vedere de guvernanți presupune majorarea pensiilor cu 10 la sută în luna septembrie, iar diferența de 30 la sută anul viitor, în primăvară.

Vârsta de pensionare, redusă pentru câteva categorii de angajați! Cine se va putea pensiona mai devreme, în România!

Al doilea scenariu este majorare cu 15% în toamnă şi 25% în primăvară, iar al treilea priveşte o creştere cu 20% în toamnă şi alte 20% în primăvara lui 2021.

În sprijnul susţinerii creşterii etapizate a pensiilor, guvernanţii ar putea invoca cheltuielile uriaşe pe care trebuie să le suporte în acest an bugetul de stat din cauza pandemiei.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre majorarea pensiilor

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat despre majorarea pensiilor cu 40%, care ar fi urmat să aibă loc în luna septembrie, și a susținut că i s-ar părea nedrept că pensionarii să plătească întreagă notă de plata a epidemiei și că îi va ruga pe guvernanți să ia în calcul că pensionarii sunt o categorie vulnerabilă.

"Este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenție și la momentul la care avem suficiente date, probabil la jumătatea anului, Guvernul va trebui să ia o decizie, că lucrurile să fie foarte bine clarificate.

Ce se va întâmpla cu majorarea pensiilor? Klaus Iohannis, declarații de ultim moment: „Mi s-ar părea nedrept”

Vreau să vă spun o chestiune care mă privește. Mi s-ar părea nedrept că pensionarii să plătească întreagă notă de plata a epidemiei. Eu voi avea rugămintea să facă analiza ținând cont că și pensionarii sunt nu doar categorie vulnerabilă, dar și de foarte multe ori dezavantajată", a subliniat Iohannis.

Premierul Orban a precizat că pensiile vor crește

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară într-o conferinţă de presă, că obiectivul Guvernului este de a creşte pensiile şi că acest lucru se va întâmpla „cu siguranţă”, dar a evitat să răspundă concret cu ce procent.

”Vom lua toate deciziile în funcţie de evoluţia economiei şi de resursele bugetare pe care le avem la dispoziţie şi mai ales în funcţie de prognozele care se vor face, pentru că obiectivul nostru este să creştem pensiile, dar să le creştem astfel încât să le putem plăti pe toată perioada în care este necesar să plătim pensiile. Cu siguranţă, vom creşte pensiile”, a spus Orban.

Prognoză îngrijorătoare privind seceta din România: deficitul apei din sol este un semnal de alarmă! Care sunt efectele ... „Plămânii bolnavilor se făceau bucăți”. Mărturii din infern: Ce a văzut un medic trimis să lupte cu noul coronavirus, în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x