Antena Căutare

Creștinii din România, veste dură! Paștele vine cu reguli noi din cauza coronavirusului

Coronavirusul ar putea strica sărbătorile de Paşte! Autorităţile cer românilor care trăiesc afară, în special în zonele de risc, să nu revină în ţară. Riscă să intre în carantină la spital sau să rămână în izolare 14 zile. Şi slujbele de la biserică ar putea fi anulate!

Creștinii din România, veste dură! Paștele vine cu reguli noi din cauza coronavirusului
Paștele vine cu reguli noi din cauza coronavirusului

E mesajul autorităţilor care dă peste cap planurile românilor de a se întoarce acasă de Paşte. Apar noi reguli din cauza coronavirusului.

Practic toţi cei care se întorc din zona roşie de coronavirus, unde sunt oraşele-focar din Italia, intră direct în carantină. Iar cine vine dintr-o localitate din zona galbenă va sta izolat la domiciliu 14 zile. Oricine intră în ţară trece prin controale riguroase la graniţă, promit autorităţile.

Numărul epidemiologilor va fi suplimentat la toate punctele de frontieră. În zonele de graniţă vor fi aduşi medici din alte judeţe sau chiar de la spitale private. 900.000 de oameni au venit în România anul trecut în vacanţa de Paşte şi 1 Mai. Acum, mulţi şi-au anulat deja călătoriile din cauza coronavirusului.

Şi sistemul sanitar va da un test important în acea perioadă. Se fac mai multe scenarii. Unele implică până la 10.000 de posibili pacienţi cu coronavirus.

Pacienţii vor fi izolaţi în rezerve din cinci centre de boli infecţioase. Apoi, în terapiile intensive din aceste unităţi medicale. Dacă e cazul vor fi ocupate toate paturile din aceste spitale, adică 2.500 de locuri. Bolnavii care erau trataţi în mod normal aici vor fi mutaţi în alte clinici.

Ca măsură de prevenție, autoritățile și preoții ar putea decide anularea slujbelor religioase, dacă situația o va impune.

Poluare București. Firea a sesizat președintele și CSAT: Nu poate să existe un poluator care ori este ţinut la secret, o... Poluare din București, cauzată de un accident ecologic! Gabriela Firea cere ajutorul președintelui Klaus Iohannis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x