Antena Căutare

Când se încheie criza de Euthyrox din farmaciile din România? Secretarul de stat, Horațiu Moldovan, a făcut anunțul

Ce cauzează criza de Euthyrox în farmaciile din România? Mii de oameni suferă de mai bine de două luni din cauza lipsei medicamentului din unitățile farmaceutice. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, vine cu lămuriri și spune că supraachizițiile făcute au cauzat această problemă.

Când se încheie criza de Euthyrox din farmaciile din România? Secretarul de stat, Horațiu Moldovan, a făcut anunțul Galerie
Criză de Euthyrox în farmaciile din România

Drama pacienților cronici care sunt nevoiți să ia la pas farmaciile în căutarea medicamentelor de care au nevoie ține deja de mai bine de două luni.

Oamenii care suferă de afecțiuni grave ale glandei tiroide n-ar trebui să întrerupă nicio zi tratamentul cu Euthyrox. Cu toate acestea, de luni de zile, medicamentul se găsește foarte rar sau deloc.

Citește și: Lista tuturor farmaciilor din România de unde se va putea cumpăra Euthyrox începând din 20 mai. 5.000 de cutii

Prețul mic și termenul lung de valabilitate i-au făcut pe mulți să cumpere tot

"Problema Euthyroxului se leagă în principal de prețul minim pe nouă țări din Uniunea Europeană, pe care suntem obligați să îl aplicăm. Minima costă câțiva lei o cutie și asta face ca exportul paralel să fie posibil, mai ales în Germania.

Lucrul ăsta a fost blocat de o lege în acest Guvern, acest lucru nu se mai întâmplă.

Pe de altă parte, alarma care a apărut, criza în sine, a generat în populație o supraachiziție, e și ieftin, are termen lung de valabilitate, iar mulți și-au creat rezerve. În condițiile în care compania care pune acest medicament pe piață în România are o posibilitate limitată de a-și crește producția”, a explicat Horațiu Moldovan, într-o intervenție, la Antena 3.

Poliţia Capitalei: Trei persoane care au făcut scandal la intrarea într-un centru comercial din Sectorul 5 şi au refuzat... DNA instrumentează 33 de dosare penale deschise pe durata stării de urgenţă, prejudiciul fiind estimat la câteva sute de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x