Antena Căutare

Criza medicală se va adânci în toamnă, în România. Avertismentul unui medic: ”Avem doar 1.000 de doctori specialiști ATI. Va fi o problemă majoră!”

Creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus și, implicit, a pacienților de la Terapie Intensivă, ar putea crea probleme serioase, întrucât România are doar 1.000 de medici specialiști ATI. 

Criza medicală se va adânci în toamnă, în România. Avertismentul unui medic: ”Avem doar 1.000 de doctori specialiști ATI. Va fi o problemă majoră!”
Criza medicală se va adânci în toamnă, în România. Avertismentul unui medic: ”Avem doar 1.000 de doctori specialiști ATI. Va fi o problemă majoră!”

Într-un interviu, Dorel Săndeac, medic aTI, fost fostul șef al Secției de Anestezie-Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, președintele Comisiei de Anestezie-Terapie Intensivă din Ministerul Sănătății și vicepreședintele Societății Române de ATI, care reunește medicii ATI din țara noastră, susține că această creștere a numărului de bolnavi de COVID-19 ar putea să creeze mari probleme în toamnă.

A refuzat internarea și a ajuns să respire cu ajutorul aparatelor, în trei zile. Mărturisirile dramatice ale unui bărbat: ”Mă țineam de pereți să ajung pe patul spitalului!”

“În această perioadă, în care numărul de cazuri crește, inevitabil a crescut și numărul de cazuri critice, și dacă presiunea pe spitale în general este mare, dar puțin atenuată de faptul că un număr important de pacienți au refuzat internarea sau au cerut externarea – vorbim despre cazurile asimptomatice sau ușoare – ei bine, pacienții critici nu fac treaba asta, ei nu au cum să ceară externarea. Iar acest lucru creează o presiune. Este îngrijorător acest trend și crește și numărul cazurilor critice. Numărul lor, raportat la numărul total de paturi, nu pare foarte mare, dar trebuie ținut cont de faptul că majoritatea paturilor din secțiile ATI sunt ocupate de alte cazuri critice, de alte patologii, iar în această perioadă, aceste cazuri grave au continuat să existe, ele nu au luat pauză pe perioada epidemiei. De aceea, presiunea este destul de mare. Este mare atât în ceea ce privește paturile disponibile, cât și resursa umană”, explică medicul Dorel Săndesc, potrivit HotNews.ro.

Raef Arafat a izbucnit și susține că nu este lăsat să-și facă datoria: "Se leagă numele meu de tot ce este neplăcut în relaţie cu COVID-19"

Acesta a declarat, de asemenea, că există un deficit de personal medical.

“Există un deficit important de medici și asistente în această specialitate și s-ar putea ca aceasta să devină problema cea mai gravă.” În România sunt undeva la 1.000 de medici ATI în acest moment, plus aproximativ 800 de rezidenți ATI. “Dar sunt foarte multe spitale care nu au ocupat schema de personal prevăzută de normele în vigoare. Norme care sunt destul de bune. Noi am promovat criterii de organizare modernă a secțiilor ATI prin Ordinul 1.500, care a fost inițiat de Societatea Română de ATI. Dar cele mai multe spitale au deficit de personal, aici este problema.”, a mai precizat el.

Legea carantinei și izolării a trecut de Parlament. Copiii nu vor mai fi luați în supravegherea statului și nu se vor putea carantina bunurile personale

Record de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România

Până joi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 777 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, din aproximativ 19.000 de teste efectuate.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 35.003. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

A apărut un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Medicii, semnal de alarmă: ”Cereți ajutor dacă vă confruntați cu astfel de probleme!”

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Raef Arafat a izbucnit și susține că nu este lăsat să-și facă datoria: "Se leagă numele meu de tot ce este neplăcut... Admitere Academia de Poliție 2020. Au început înscrierile: Calendar, număr de locuri disponibile și condiții de recrutar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x