Antena Căutare

Csibi Barna: "Inima Tinutului Secuiesc bate in maghiara, ocupanti (colonisti), carati-va!"

Csibi Barna, cel care l-a "spanzurat" simbolic pe Avram Iancu, a participat, la Miercurea Ciuc, alaturi de 70 de persoane, la comemorarea Tratatului de la Trianon. Barbatul a purtat in maini drapelul Ungariei si mai multe pancarte cu mesaje anti-romanesti.

"Inima Tinutului Secuiesc baie in maghiara, ocupanti (colonisti), carativa-va!" este inscriptia de pe una dintre pancartele purtate de Csibi Barna la manifestatie, in Piata Majtlath Gusztav Karolu, din centrul orasului.

Csibi Barna a declarat ca "Tratatul de la Trianon este o pacoste" si ca acesta ar trebui sa fie revizuit. In plus, Barna a asezat intre cele doua pancarte o cruce cu harta Ungariei Mari si cu Coroana Maghiara. Pe cea de-a doua pancarta a fost inscriptionat mesajul "Jos Trianonul".

La comemorare, au participat membrii "Miscarii Tinerilor din 64 de Comitate", Cavalerii Ordinului Vitejilor, husarii de la Uniunea "Matyas" din Ciucul de Jos si cativa candidati la alegerile locale.

Prin Tratatul de la Trianon, semnat de 23 de state, la 4 iunie 1920, s-a consfintit unirea Transilvaniei si Banatului cu Romania.

Bacalaureat 2012: Vezi calendarul examenelor!... VIDEO! Romanii s-au bucurat din plin de mini-vacanta de Rusalii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x