Antena Căutare

Cum a arătat prima zi de stare de alertă, în România! Ce sancțiuni au dat autoritățile. „Nu port mască, pentru că nu prea pot să respir bine” VIDEO

Aglomeraţie, sancţiuni date verbal şi străzi pline de oameni. După două luni în care au stat în case, românii au profitat de relaxarea măsurilor şi au ieşit din case dis-de-dimineaţă, în prima zi de stare de alertă. Pe jos sau cu mijloacele de transport în comun.

Masca a devenit obligatorie în spaţiile închise. Însă, singura armă pe care o au poliţiştii împotriva celor care nu respectă regula este, deoacamdată, avertismentul verbal. În lipsa unor amenzi, poliţiştii şi jandarmii au putut să aplice doar legea bunului-simţ, în prima zi de stare de alertă.

La toate stațiile de metrou din Capitală, polițiști și jandarmi au verificat călătorii, astel încât aceștia să aibă măști și să le poarte corect.

„Domule, vă rog să purtaţi masca corespunzător!

Aveţi dreptate, dar ştiţi ce se întâmplă? Dacă o pun peste nas mi se aburesc ochelarii”, au fost repllici schhimbate de un polițist și un călător.

„Aveţi mască de protecţie la dumneavoastră?

Da.

Şi de ce nu o purtaţi?

Pentru că nu prea pot să respir bine”, a fost un alt astfel de dialog.

În autobuze sau tramvaie, cei mai mulţi au respectat noile reguli. Însă, pentru unii, masca de protecţie a rămas opţională.

Un protest a fost organizat, în Piața Victoriei din Capitală. Mai multe detalii, în articolul: Protest în Piața Victoriei, în prima zi de alertă! Oamenii cer demisia preşedintelui și a Guvernului, pentru că au „confiscat drepturile românilor” - VIDEO

Săptămâna viitoare, întreaga flotă a Societăţii de Transport Bucureşti va reveni pe şosele. Printre mijloacele de transport se va număra şi primul autobuz hibrid. În el, însă, din cauza restricţiilor, vor putea să urce doar 27 de pasageri, nu 100, atât cât este capacitatea maximă.

De luni, controlorii STB nu îi vor mai lăsa pe călători să urce dacă nu au mască. Tot ei se vor asigura că este păstrată distanţa de un metru şi jumătate între oameni.

Marile bulevarde au fost şi ele dovada că oamenii abia aşteptau prima zi de liberă circulaţie.

După două luni, în intersecţii au reapărut ambuteiajele. Cel mai probabil, firmele de ride sharing vor creşte tarifele. În plus, şoferii vor face selfie-uri pentru a demonstra şefilor că poartă mască.

În mod surpinzător, parcurile au fost mai mult goale. Doar câţiva oameni s-au plimbat pe alei. Mai mulţi au fost cei care au dezinfectat spaţiile verzi.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Cel mai simplu mod în care poți face o mască de protecție acasă, cât ai clipi, fără să fie nevoie să o coși! VIDEO... Protest în Piața Victoriei, în prima zi de alertă! Reacția Gabrielei Firea: „Se pare că eforturile tuturor sunt zădărnic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x