Antena Căutare

„Coronavirusul n-a apărut aşa cum crede lumea”. Cum a dobândit COVID-19 „puterea” de a se transmite la oameni?

A fost creat coronavirusul într-un laborator? În câți ani a ajuns la forma actuală?

„Coronavirusul n-a apărut aşa cum crede lumea”. Cum a dobândit COVID-19 „puterea” de a se transmite la oameni?
Cum a dobândit COVID-19 „puterea” de a se transmite la oameni? | Profimedia

COVID-19 ar putea exista în lume de câțiva ani sau chiar decenii, a explicat o echipă formată din virusologi din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia. Observațiile acestora au fost sintetizate într-un studiu publicat în Nature Medicine.

Potrivit specialiștilor, deși coronavirusul există de multă vreme, virusul a căpătat abia recent capacitatea de a se transmite la oameni, primul caz fiind depistat în orașul Wuhan din China.

Studiul condus de Kristian Andersen de la Scripps Research Institute din California, Andreaw Rambaut de la University of Edinburgh, Scoţia, Ian Lipkin de la Columbia University of New York, Edward Holmes de la University of Sydney şi Robert Garry de la Tulane University din New Orleans a fost publicat în Nature Medicine pe 17 martie.

„O ipoteză validă”, spune dr. Francis Collins, director al US National Institute of Health și care nu a fost implicat în nicio etapă a studiului, potrivit Mediafax.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Virusologii chinezi de la Wuhan Institute of Virology, conduli de Shi Zhengli, sunt de părere că virusul s-a dezvoltat la lilieci, reuşind să îl urmărească până la o specie care trăieşte în peşterile montane din zona graniţei China - Myanmar.

Totuşi, gene identificate la acest virus au fost observate şi la pangolinii din Guanghzou şi Hong Kong.

Încă o persoană confirmată cu coronavirus a murit - un bărbat de 74 de ani, din judeţul Satu Mare / Numărul deceselor a ... Ministerul Educaţiei anunţă că a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x