Antena Căutare

Cum va arăta ieșitul la restaurant în vremea COVID-19. Mese la doi metri distanță și meniuri cu instrucțiuni

Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare relaxarea restricţiilor. Terasele şi restaurantele ar fi printre primele locuri în care vom ajunge. Sau vom dori să facem asta. Lucrurile rămân incerte şi în privinţa datei dar şi în privinţa măsurilor pe care patronii urmează să le ia.

O ieşire la terasă în Centrul Vechi nu va mai fi la fel ca în anii trecuţi asta e clar. Iată propunerile: În primul rând, distanţa între mese trebuie să fie între 1 metru si jumatate şi - 2 metri. La o masă nu vor sta mai mult de 8 persoane, iar restaurantele nu vor avea voie să primească mai mult de 200 de clienţi în acelaşi timp.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”

Meniurile vor conțini instrucțiuni de protecție impotriva Covid-19

Locaţiile vor fi dotate cu dozatoare cu dezinfectant iar igienizarea spaţiilor va fi făcută la un interval de timp prestabilit. Mai mult, fiecare meniu ar putea conţine instrucţiuni de protecţie împotriva COVID-19.

Avem reguli şi în interiorul unităţilor de tip Take Away cu servire în interior. Aici, limitarea accesului în incinta locaţiei se va face potrivit numărului de case de marcat, cu păstrarea distanţei de 1,5 metri între staţiile de preluare a comenzilor.

Citește și: Ce înseamnă starea de alertă, ce va fi decretată în România din 15 mai. Iată ce obligații vor avea cetățenii!

Angajaților li se va lua temperatura la intrarea în ture

În cazul în care vor exista mai mulţi clienţi decât numărul staţiilor de servire, atunci, zona de aşteptare va fi în faţa localului, din nou, cu păstrarea distanţei între persoane. Toate regulile de distanţare socială vor fi afişate în loc vizibil la intrarea în restaurante, iar angajaţii se vor asigura că sunt respectate.

De asemenea, la intrarea în tură le va fi verificată temperatura corpului. Vă repet, sunt doar propuneri, rămâne de văzut ce se va întâmpla practic, iar în functie de asta fiecare român îşi va face planul pentru relaxare

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Cum explică Alexandru Rafila creșterea spectacu... Oficial! Primul val al epidemiei covid-19 în Europa a trecut, mai puţin în România și alte patru țări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x