Antena Căutare

Cum pot politicienii precum Piedone să posteze mesaje pe rețelele sociale din închisoare, deși gadget-urile sunt interzise

Mai mulți politicieni, printre care și Cristian Popescu Piedone, continuă să comunice prin intermediul rețeleleor sociale, deși sunt în arest.

Colaj cu Cristian Popescu Piedone Galerie
Legea nu le permite deținuților să aibă laptopuri sau telefoane mobile. Cum poate Piedone, totuși, să transmită mesaje pe rețelele sociale. Explicațiile unui avocat | Hepta

Avocatul Adrian Cuculis a explicat că legea nu permite deținuților să aibă laptopuri, telefoane mobile sau orice altceva prin care ar putea comunica oricând cu exteriorul. Așadar, cel mai probabil, Piedone apelează la oameni din libertate care să publice mesaje pe contul lui de Facebook. Totuși, avocatul a vorbit și despre situațiile în care deținuții ajung să posede gadget-uri în mod ilegal, potrivit ziare.com.

”În mod normal în interiorul penitenciarelor deținuții, fie că vorbim despre cei de la regim deschis regim semideschis sau regim închis, niciuna dintre aceste categorii nu beneficiază în mod legal de telefon mobil în celulă.

În schimb în toate penitenciarele din România există trafic obiecte interzise evident strecurate în interior tot de către cei din interior.

Deși condamnarea unei persoane nu presupune și interzicerea dreptului de a-și exprima opinia pe rețele de socializare, legea de executarea pedepselor impune anumite restricții când vine vorba despre accesul la dispozitive electronice sau informatice, acestea putând fi folosite în mod restrictiv și pe baza unui program bine determinat.

Ce spune avocatul Adrian Cuculis despre postările pe rețelele sociale ale lui Cristian Popescu Piedone

Avocatul a precizat că în cazul lui Piedone se poate lua în calcul scenariul prin care primarul condamnat transmite mersaje personalor apropiate cu care are dreptul să vorbească la telefon, iar aceste personae să publice mesajele pe contul său de Facebook.

„În cazul lui Piedone faptul că postează aproape zilnic pe rețele de socializare poate însemna că ne încadrăm într-una dintre variantele pe care le-am explicat mai sus sau din contră atunci când are dreptul la discuții telefonice poate să transmită prin intermediari care publică pe aceste rețele de socializare mesajele lui.

Citește și: Cine e și cum arată soția lui Cristian Popescu Piedone, Iulia Piedone. Foarte puțini știu cum arată nevasta fostului edil

De luat în calcul este și faptul că avocatul persoane inculpate sau condamnat în cazul de față, are acces nestingherit și oricând la clientul său și atunci inclusiv acesta ar putea să-i ducă cuvântul mai departe cu acordul acestuia”, a explicat pentru Ziare.com avocatul Adrian Cuculis.

Cel mai recent mesaj publicat de pe contul de Facebook al lui Cristian Popescu Piedone a fost pe 22 mai 2022:

Oameni buni, ma răsfățați cu dragoste și cu bunătate

Sunt zece zile de când n-am mai pășit prin Sector...

„Mi-e dor... Mi-e dor sa merg la pas prin cartiere... Mi-e dor sa urc de nebun pe schelele blocurilor și sa vorbesc cu oamenii care ies la ferestre. Mi-e dor sa văd bunici multumiți și copii fericiti, la joaca in părculețe... Au fost doi ani minunați împreuna și m-am atasat de comunitate... Dar, așa a fost sa fie...

Mi-e însă dor de VOI, oameni dragi. Foarte dor...”

Citește și: Declarația scandaloasă a lui Cristian Popescu Piedone după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Ce le-a zis jurnaliștilor

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare, în dosarul Colectiv

Piedone, fost primar al Sectorului 4 al Capitalei, a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu pentru eliberarea autorizaţiilor de funcţionare în cazul clubului Colectiv. În ultimă instanță, fostul primar al sectorului 4 a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv, decizia fiind definitivă.

Pe 29 aprilie, primarul Cristian Popescu Piedone a fost ridicat de DNA de pe aeroport și dus la audieri, într-un nou dosar.

65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album.

Sentințele finale în dosarul Colectiv au fost:

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare.

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Antonia Radu (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

Cristian Popescu Piedone a avut o reacție scandaloasă după ce a fost condamnat în dosarul Colectiv.

PE ACEEAȘI TEMĂOana Zăvoranu, noua consilieră de imagine a lui Cristian Piedone, primarul sectorului 5 al Capitalei. Ce mesaj a transmis

”M-au luat... NEVINOVAT. Ca pe un câine m-au chinuit şi m-au tăvălit şase ani şi jumătate! Zilnic mi-au picurat amar şi boală în trup şi în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat puşculiţele.. Rămâneţi cu bine, oameni buni! Vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi rămas alături în toţi anii aceştia grei! Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!”, scrie Piedone în postarea de pe Facebook.

1 din 3 angajați români a avut grijă de sănătatea sa cu ajutorul abonamentului medical MedLife, în ultimii 5 ani... Prințul Charles, vizită în România. Cu cine se întâlnește moştenitorul coroanei britanice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x