Antena Căutare

Cum se dezvoltă personal angajații companiilor de IT din România

În condițiile unei concurențe acerbe dintr-un sector, cum este cel al business-ului high tech, în plină expansiune mondială și locală, companiile IT din România oferă beneficii variate angajaților.

În condițiile unei concurențe acerbe dintr-un sector, cum este cel al business-ului high tech, în plină expansiune mondială și locală, companiile IT din România oferă beneficii variate angajaților.

Iată care sunt cele mai întâlnite astfel de beneficii și cum influențează acestea starea de bine a angajaților:

Susținerea unui stil de viață sănătos

În multe cazuri, dezvoltarea personală e evidentă încă din faza de recrutare, așa cum se întâmplă, de exemplu, în cazul Adobe România. Astfel, cei care doresc să lucreze în această companie sunt motivați cu pachete de acțiuni oferite la angajare, cu programe de economisire prin achiziția acțiunilor la prețuri preferențiale, dar și cu decontarea unor activități care susțin un stil de viață activ, modern - de la abonamente la sală la echipament sportiv.

Timp liber de calitate

Alte companii încurajează și facilitează petrecerea timpului liber împreună. Așa cum remarcă Alin Pătraşcu, Site Manager Brașov al NTT DATA Romania, „cu o medie de vârstă de un pic peste 30 de ani, atmosfera din filiala Brașov este una dintr-o tabără: colegii se ajută între ei pentru a rezolva toate provocările, ca ulterior să se organizeze pentru o seară de board-games, un campionat de ping-pong, pentru un meci de fotbal sau o sesiune de urcat pe munte. Astfel, oferim un pachet diferit de beneficii, pe lângă cele clasice: bunătăţi sănătoase şi dulciuri la birou, o activitate sportivă în fiecare lună (paintball, concurs de tenis, bowling), concursuri lunare de cultură generală, petrecerea de vară împreună cu familia şi petrecerea de Crăciun”.

Aceste practici sunt apreciate nu doar de către angajați, ci asigură și o continuitate pe termen lung la nivelul companiei. „Este o piaţă foarte competitivă. Ne gândim permanent la aşteptările şi nevoile colegilor noştri. Am vrut să lucrăm cu o echipă de cercetare profesionistă şi să avem rezultate pe care ne întemeiem acţiunile de HR”, precizează Daniel Metz, CEO al NTT DATA Romania.

Încurajarea dezvoltării personale și inovațiilor

Nu în ultimul rând, în companiile de IT din România, angajaților li se oferă și un mix de dezvoltare personală și profesională. Astfel, în cadrul unuia dintre cei mai influenți furnizori de software de securitate IT de pe glob, „angajaţii pot aloca 20% din timpul petrecut la birou dezvoltării de idei revoluţionare, menite să genereze un grad crescut de inovaţie“, susține Florin Talpeș, cofondator Bitdefender.

Pe fondul concurenței, dar și al dinamicii pe care o cunoaște piața tehnologiei de vârf din România, avantajele ferite angajaților îmbracă multe alte forme variate, de la încluderea personalului în programe care facilitează dezvoltarea personală și a inteligenței emoționale, până la sesiuni de gătit, de stil, cursuri de teatru și de fotografie.

ANAF schimbă regulamentul de instituire a poprilor bancare! Ce sume vor fi blocate de acum... Accidentul în care au murit doi tineri proaspăt căsătoriți, surprins de camerele de supraveghere! Iată cum a avut loc im...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x