Antena Căutare

Cum se va face școala din septembrie și în ce situații se revine la învățatul online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, detalii

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afiramt că se vor relua cursurile în septembrie, în format fizic. Astfel, elevii se vor întoarce la școală, în bănci, însă cu posibilitatea revenirii la școala online în anumite condiții.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre scoala din septembrie Galerie
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu | Hepta

Din 13 sepembrie elevii vor reveni în bănci, însă ministrul Educației nu scoate din calcul, totuși, ca scenariile roșu, galben și verde, după care a funcționat școala în anul școalr precedent, să intre din nou în vigoare, dacă valul 4 de pandemie va fi unul de amploare.

Cum se va face școala din 13 sepembrie

Sorin Cîmpeanu a vorbit joi seară, la Digi 24, despre cum va începe şcoala în septembrie 2021și care sunt condițiile de revenire la școala online.

”Cu prezenţă fizică. Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit, o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi, având în vedere respectarea regulilor, am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii. Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome, vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”, a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu profesorii care refuză să se vaccineze. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost ferm

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt pregătite şi scenariile de funcţionare, în cazul în care pandemia va evolua.

”Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare. Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom ştii deja care este evoluţia epidemiologică”, a declarat Cîmpeanu.

Odată cu începerea noului an școlar, cabinetele medicale ale școlilor ar putea funcționa ca centre de vaccinare pentru elevi, părinți și bunici, a mai spus joi seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24.

Citește și: Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Care sunt condițiile

„Ceea ce ştim în acest moment și ceea ce am anunțat ca modalitate asumată este că şcoala va începe cu prezenţă fizică. Am pierdut mult prea mult. Sunt nevoit să repet principiul conform căruia şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Şcoala este o activitate esenţială. Scenariul principal este cel cu prezenţă fizică”, a declarat ministrul, subliniind că „exact asta a spus și domnul președinte”, potrivit aceleași surse citate mai sus.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Franța intră în zona roșie! Ce se întâmplă cu Turcia... Oare e timpul să-ți iei carnetul?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x