Antena Căutare

Elevii nu se vor întoarce la școală în septembrie. Monica Anisie, primele declarații despre scenariul pe care-l ia în calcul: ”Vor urmări cursurile online!”

Șansele ca școala să înceapă în regim normal, în toamnă, sunt foarte mici, potrivit ministrului Educației, Monica Anisie. 


În cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a declarat că cel mai bun scenariu este cel în care unii dintre elevi vor fi la școală, iar ceilalți vor urmări cursurile în sistem online, urmând ca apoi să facă rocada.

”Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Atenție, părinți! Cum îi explici copilului bunele maniere

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online.”, a declarat ministrul Educației.

De asemenea, Monica Anisie susține că este important ca profesorii să urmeze cursuri de formare.

”E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.”, a mai precizat ministrul Educației.

Anul şcolar ar putea începe iar cu lipsuri! Elevii care trec în clasa a VIII-a nu au manuale

Când ar trebui să înceapă școala

Anul şcolar viitor va începe pe 1 septembrie 2020 şi se va încheia pe 31 august 2021, elevii fiind aşteptaţi la cursuri pe 14 septembrie 2020, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial, informează Agerpres.

Anul şcolar se structurează pe două semestre, cu 34 de săptămâni:

  • semestrul I - 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie - 29 ianuarie 2021)
  • semestrul al II-lea - 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a decis fracţionarea vacanţei de primăvară având în vedere perioada în care vor avea loc Sărbătorile Pascale.

Vacanţele elevilor sunt programate astfel:

  • vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020 - 10 ianuarie 2021)
  • vacanţa intersemestrială (30 ianuarie - 7 februarie 2021)
  • vacanţa de primăvară, Paştele Catolic (2 - 11 aprilie)
  • Paştele Ortodox (30 aprilie - 9 mai)
  • vacanţa de vară (18 iunie 2021 - data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).
Niciun caz de coronavirus în ultimele 24 de ore. Care sunt județele în care COVID-19 pare să fi dispărut... Eroii zilelor noastre. De la o vâstă fragedă, copiii învață să acorde primul ajutor persoanelor aflate la un pas de moar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x