Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cum sunt pedepsiți pedofilii și violatorii în alte țări! Castrarea chimică mai este folosită și astăzi în Europa!

În România, abuzul sexual săvârșit asupra minorilor este considerată o încălcare gravă a legii ce atrage cu sine o pedeapsă cu închisoarea ce poate varia ca număr de ani în funcție de gravitatea faptelor.

În România, abuzul sexual săvârșit asupra minorilor este considerată o încălcare gravă a legii ce atrage cu sine o pedeapsă cu închisoarea ce poate varia ca număr de ani în funcție de gravitatea faptelor.

Iată cum sună textul din Codul Penal cu privire la acest subiect:

Agresiunea sexuală

(1) Actul de natură sexuală, altul decât cele prevăzute în art. 218, cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:

  • a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
  • b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră;
  • c) victima este un minor;
  • d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice;
  • e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală;
  • f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună.

Percheziții acasă la pedofilul din Drumul Taberei! Ce au găsit anchetatorii în locuința acestuia

(3) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Dacă actele de agresiune sexuală au fost precedate sau urmate de săvârşirea actelor sexuale prevăzute în art. 218 alin. (1) şi alin. (2), fapta constituie viol.

(5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Dezvăluire șocantă despre pedofilul din Drumul Taberei: „Când vedea copii în jurul lui începea să...”

(6) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) se pedepseşte”

În mai 2016, cei de la publicația The New York Times au realizat un material cu privire la una dintre cele mai controversate pedepse aplicate violatorilor și pedofililor: castrarea chimică.

În Argentina, de exemplu, în anul 2010 legea a fost modificată și violatorii sau pedofilii se pot oferi voluntar să accepte castrarea chimică în schimbul reducerii pedepsei cu închisoare.

La americani, castrarea chimică sau cea chirurgicală este permisă în șapte state: California, Florida, Georgia, Louisiana, Montana, Oregon, Texas, and Wisconsin. Pedofilii sau violatorii nu scapă de această pedeapsă mai ales dacă nu sunt la prima abatere de acest fel.

În Rusia, autorii violurilor sunt condamnaţi în baza unei expertize medicale.

În Polonia pedofilia este pedepsită prin castrare chimică. Astfel, atunci cand violatorii ies din inchisoare, sunt forțați să urmeze un tratament medicamentos prin care li se reduce apetitul sexual. În fiecare caz, tribunalul va trebui să țină cont de părerile unor psihologi, sexologi și psihiatri.

Dezvăluirea momentului despre pedofilul din Drumul Taberei! Administratorul blocului în care au fost agresați copiii a mărturisit un detaliu total neașteptat!

Cehia a stârnit îngrijorarea Comisiei Europene după ce a legiferat castrarea chirurgicală a violatorilor, măsura fiind considerată prea dură.

Persoanele cu comportament sexual foarte agresiv din Cehia sunt supuse unei operaţii în timpul căreia se îndepărteaza unele parti din testicule. De când legea a intrat în vigoare (anul 2000), până în 2008, în Cehia au fost castraţi chirurgical 94 de infractori, astfel incat nu au mai putut intreține relații sexuale și nici abuzuri. Alti 300 de infractori au fost castraţi chimic în acestă perioadă.

Suedia şi Danemarca sunt alte state din Europa in care castrarea se aplica doar in cazurile cele mai grave.

Castrarea chimică a pedofililor si violatorilor mai este folosită si în ţări ca Marea Britanie, Canada, Franţa, de asemenea, in cazurile foarte grave.

Sursa: legeaz.net, wikipedia, atlas-geografic.net

Recomandari