Antena Căutare

Ce se va întâmpla, după 15 mai? Vom fi testați, înainte de a intra la locul de muncă. Premierul Ludovic Orban, informații noi

Cum va arăta viața după ridicarea restricțiilor de circulație? Cum vor fi testați românii, la locul de muncă sau la școală?

Ludovic Orban a dezvăluit că s-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice, asta după data de 15 mai.

„Am participat la întâlnirea consiliul de suport care conține specialiști în domeniul epidemiologic, medici infecționaști, reprezentanți ai principalelor instituții, care fac analize și furnizează elemente pentru decizii.

A fost o discuție dedicată, în principal, unei analize dedicate măsurilor de relaxare viitoare. E clar că trebuie să facem o inventariere a măsurilor luate odată cu debutul epidemiei și după declararea stării de urgență și să facem o analiză a acestor măsuri ș să stabilim niște criterii cât se poate de obiective cu privire la cadența măsurilode relaxare.

Citește și:

O altă localitate ar putea intra în carantină. 500 de romi au declarat război primarului și jandarmilor: „Dacă e să moară, să moară” - VIDEO

Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză serioasă și care va cuprinde un set de măsuri de relaxare. S-a discutat posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau la școală prin intermediul termometrelor electronice. E nevoie de o dotareă se poată lua temperatura și persoanele cu temperatura peste 37 de grade să nu fie lăsate la muncă și să fie spuse unei evaluri medicale”, a declarat Orban, citat de Antena 3.

Citește și:

Doar câteva zile ne despart de vârful pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila, avertisment îngrijorător „Cifra prognozată poate fi depășită”

Ce se va întâmpla după 15 mai?

Premierul Ludovic Orban anunţă că după relaxarea restricţiilor, hotelurile se vor redeschide.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier.

Citește și:

Au fugit din România ca să facă bani în Germania. Patru femei descriu „infernul sparanghelului”: „Ne țin ca-n boscheți. Nu avem apă, nimic!”

În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide.

În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a precizat Orban la un post de televiziune.

Ludovic Orban anunță când se deschid parcurile, hotelurile și restaurantele. Elevilor li se va lua temperatura... Alexandru Rafila și epidemiologii îi vor pe copii la școală, cât mai curând: „Cursurile trebuie reluate”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x