Antena Căutare

"Cupidonul vamilor" s-a prezentat la DNA

Eugeniu Petrescu, al carui nume este vehiculat in dosarul mitei de la Vama Halmeu, s-a prezentat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Eugeniu Petrescu este cel care ar fi facilitat intalnirea intre fostul sef al ANV Radu Traian Marginean si fostul sef al Vamii Halmeu Nicoleta Dobrescu.

In dosarul privind cazul de coruptie de la Vama Halmeu, Radu Traian Marginean a fost pus sub invinuire de procurori pentru luare de mita.

Seful Serviciului Teritorial al DNA Oradea, procurorul Marius Iancu, a afirmat, la inceputul anchetei, ca Nicoleta Dobrescu nu a sustinut un concurs pentru ocuparea postului de sef al Vamii Halmeu, ci a fost delegata in functie in urma unei intalniri cu seful Autoritatii Vamilor, Radu Traian Marginean. Intalnirea a avut loc in 23 septembrie 2009 si a fost programata de catre Florian Liviu prin intermediul lui Eugeniu Petrescu.

"In urma acestei intalniri, in care s-au facut niste promisiuni, invinuita Dobrescu Nicoleta a fost delegata, prin ordin al sefului ANV, in functia de sef al Biroului Vamal Halmeu. Conform probelor de la dosar, invinuita Dobrescu Nicoleta a fost de acord sa remita inculpatului Florian Liviu aceasta suma pretinsa, de 130.000 de eure. In schimb, intelegerea dintre cei doi a fost ca suma sa se remita prin intermediari, un complice al inculpatului Florian Liviu, care urma sa primeasca aceasta suma de bani si un complice al invinuitei Dobrescu Nicoleta, care urma sa remita suma de bani inculpatului Savu Ion", se arata in incheierea Tribunalului Satu Mare, din 4 februarie 2011, privind decizia de arestare pe 29 de zile a trei dintre inculpatii in cazul mitei de la Vama Halmeu, Liviu Florian, Ion Savu si Ioan Romeo Nitu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Seful vamii Stamora-Moravita, Milan Gubic, s-a predat... UPDATE! Mondialu ramane in arest pentru 29 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x