Antena Căutare

Curiozități despre toamnă. Cele mai interesante lucruri care au loc toamna

Dacă te-ai săturat de căldura toropitoare a verii și abia aștepți să te bucuri de răcoarea toamnei, iată cele mai interesante lucruri care au loc toamna.

Dacă te-ai săturat de căldura toropitoare a verii și abia aștepți să te bucuri de răcoarea toamnei, iată cele mai interesante lucruri care au loc toamna.

Toamna este anotimpul care ne îndeamnă să ne pregătim cămara cu conserve și borcane de dulcețuri, murături și zacuscă. Astfel, gospodarii își fac provizii pentru iarnă cu provizii și preparate specifice. În câta zile începe oficial anotimpul toamna și scăpăm de căldurile toropitoare, putând să ne bucurăm de vremea răcoroasă. Iată care sunt cele mai interesante lucruri despre toamnă.

Curiozități despre toamnă

  1. Conform unui studiu efectuat în Marea Britanie, copiii născuți toamna învață mai bine decât ceilalți.
  2. Tot cei născuți toamna au cele mai mari șanse să trăiască până la o sută de ani, reiese dintr-o altă cercetare, efectuată de oamenii de știință din Chicago, SUA.
  3. Nivelul de testosteron crește toamna și la bărbați, și la femei, conform mai multor studii, iar asta duce la intensificarea activității sexuale.
  4. Septembrie este luna în care se înregistrează cele mai multe nașteri de peste an.
  5. S-a constatat că toamna se schimbă cele mai multe statusuri pe Facebook, de la “singur(ă)” la “într-o relație” sau “logodit(ă)”.
  6. În lunile de toamnă pierdem cel mai mult păr, susțin cercetătorii din Suedia. Și tot o dată cu schimbarea vremii suntem mai predispuși la depresie – 5% din populația globului trece prin așa ceva în sezonul rece.
  7. Toamna scade numărul de infarcturi și cel de atacuri vasculare cerebrale.
  8. Faptul că ne îngrășăm toamna și iarna ar putea fi efectul unui nivel scăzut de vitamina D, cred cercetători din domeniul medical și farmaceutic. Lipsa acestei vitamine (pe care o sintetizăm cel mai bine vara, în zilele lungi și însorite) ar duce la stocarea grăsimii, în locul arderii ei. În medie, luăm 2-4 kilograme în greutate în sezonul rece.
  9. Toamna au loc cele mai multe festivaluri, care de care mai spectaculoase. În Germania este celebrul Oktoberfest împrumutat și de alte țări, inclusiv de România, americanii au Ziua Recunoștinței și Halloween, iar mexicanii, Ziua Morților. În India are loc Festivalul Luminilor, în Albuquerque, New Mexico, are loc cel al baloanelor, iar în Thailanda, cel al vegetarienilor.
  10. Răcoarea de afară îți permite să porţi haine confortabile, cum ar fi şosete groase în cizme sau fulare pufoase.
  11. E anotimpul când poţi să bei în fiecare dimineaţă o cană de ceai sau de ciocolată caldă.
  12. Poţi să faci focuri de tabără în natură cu prietenii tăi.
  13. Cel mai plăcut sentiment e să te joci în frunzele care cad din copaci.
  14. Când temperaturile din termometre ajung la 40 de grade, cu toţii ne gândim cu jind la septembrie şi la zilele cu dimineţi răcoroase. Deşi toamna nu e mereu perfectă şi uneori e prea frig sau plouă prea tare, este totuşi o perioadă frumoasă a anului.
  15. Vremea e liniştită şi răcoroasă, o plăcere după cele 40 de grade din timpul verii.
  16. E timpul perfect pentru plăcinte cu dovleac şi pentru sculpturi în dovleac.

Citește și:

Crizanteme. Cum îngrijești cele mai frumoase flori de toamnă, în grădină și în ghiveci

Prognoza meteo toamna 2019: Vremea septembrie, octombrie, noiembrie în România

Sursă foto: pexels.com

O persoană a sunat la 112 spunând că este sechestrată într-o locuinţădin Caracal, alarma fiind falsă... Ultimă oră! Jaf în miezul zilei, la o casă de amanet din Capitală! Cum au reușit hoții să fugă cu bani și mai multe bunu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x