Antena Căutare

Cutremur în această dimineață la o magnitudine semnificativă! Ce prevestesc seismele produse la intervale scurte de timp

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat că un alt cutremur s-a produs, aseară, în noapte de miercuri spre joi. Se pare că, cutremurele sunt din ce în ce mai dese, însă momentan, specialiștii susțin că nu sunt motive de îngrijorare.

Cutremur în această dimineață la o magnitudine semnificativă! Ce prevestesc seismele produse la intervale scurte de timp
Cutremur în această dimineață la o magnitudine semnificativă!

Cutremurul s-a produs în județul Vrancea și a avut magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc în jurul orei 2:25, la o adâncime de 140 de kilometri.

Cele mai apropiate orașe de locul în care s-a produs cutremurul sunt: Brașov (75 km), Ploiești (91 km), Bacău (103 km), Galați (117 km), Brăila (118 km), București (142 km), Pitești (162 km), Iași (184 km), Sibiu (189 km).

De asemenea, reamintim că cel mai mare cutremur din România, în acest an, s-a produs pe 30 ianuarie și a avut o magnitudine de 5,5 pe scara Richter, tot în județul Vrancea.

Aceste seisme repetate care au loc într-o perioadă scurtă de timp prevestesc o catastrofă majoră. Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator.

Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Carne expirată de o lună, mezeluri vechi de doi ani și dulciuri cu termen depășit în chioșcurile și cantinele unor școli... Românii își anulează vacanțele pe care le aveau programate, de teama coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x