Antena Căutare

Cutremur în România, marți dimineață! S-a resimțit în București și alte nouă orașe. Ce magnitudine a avut

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 a avut loc marți dimineața, în Buzău, zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. S-a resimțit și în Capitală!

imagine cu inregistrarea unui cutremur care s-a resimtit in bucuresti
Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 a avut loc marți dimineața, în Buzău, zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. | shutterstock

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 138 de kilometri şi a fost resimţit şi de locuitorii din Bucureşti, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul de marți dimineață, 10 mai 2022, s-a produs în apropierea mai multor orașe din România

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km E de Brașov, 69km NE de Ploiești, 122km N de București, 123km S de Bacău, 128km V de Brăila, 131km V de Galați, 140km NE de Pitești, 176km E de Sibiu, 187km N de Ruse, 205km SV de Iași.

Astfel, pe 10 mai 2022, cutremurul a putut fi resimțit în 10 oraș din România, dar și în Capitală.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs pe data de 16 ianuarie și a avut o magnitudine de 4,6.

Citește și: Utilizatorii de telefoane mobile din România au fost vizaţi de o campanie de infectare cu malware. Cum poate fi dezinstalată

Avertizare de la experți! Ce prevestesc seismele repetate și de mică intensitate

Experții trag un semnal de alarmă în ceea ce privește frecvența cutremurelor, dar și intensitatea scăzută a acestora. Ce prevestesc cutremurele mici și dese?

Experții susțin că o serie de cutremure minore pot prevesti un seism devastator. Această serie de cutremure mici nu are capacitatea să elibereze energiile de sub pământ care ar putea să erupă într-o zi.

Cutremurele sunt generate de mișcarea plăcilor tectonice, iar atunci când se manifestă cu violență, cutremurele se pot transforma în catastrofe, afectând sau chiar distrugând orașe întregi porovocând moartea a mii de oameni.

Citește și: Elevii vor avea o nouă disciplină la școală. Cum se numește și ce vor studia elevii de liceu

Cutremurele de intensitate mică, așa-numitele seisme "tăcute", dureaza zile, săptămâni sau chiar luni de zile, până când eliberează întreaga energie fiind infofensive, în vreme ce cutremurele majore nu țin mai mult de câteva zeci de secunde și rar depășesc un minut, dar produc dezastre inimaginabile.

Citește și: Ce prețuri au găsit turiștii români în Grecia. Avertismentele lor despre tarifele aplicate pentru cei ce plănuiesc vacanță acolo

(P) Siguranța șoferilor tăi este prioritatea ta!... Preț cireșe 2022. La ce prețuri sunt vândute cireșele în piețele din București. Un kg costă peste 170 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x