Au știut că fiica lor e abuzată, dar n-au făcut nimic! Doi părinți fără suflet ar putea să primească daune morale de 22.000 de euro

 

O fetiță în vârstă de zece ani a trecut prin momente dramatice atunci când a fost abuzată de un prieten de-al familiei, iar acum Judecătoria Iași a admis ca părinții ei să primească daune morale în valoare de 22.000 de euro. Judecătorii susțin, însă, că părinții fetei au știut și au acceptat abuzurile sexuale. 

Declarații cutremurătoare: "S-a întâmplat în baie prima dată!" O fetiţă de 11 ani povestește cum a fost abuzată sexual de un preot

Ștefan Bosânceanu, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, după ce a abuzat-o pe fetiță în 2013, în repetate rânduri. Mai exact, profitând de prietenia pe care o avea cu părinții, el a chemat-o pe fetiță la el acasă, unde ”a sărutat-o pe gură cu limba, a mângâiat-o pe corp, pe sâni, uneori i-a pipăit şi organele genitale, altă dată chiar inculpatul a mers acasă la persoana vătămată, unde a sărutat-o pe gură”, după cum au arătat judecătorii.

Judecătorii au precizat, de asemenea, în motivarea sentinței că faptele bărbatului erau cunoscute de părinții fetei, care n-au luat însă măsuri ferme. Singura persoană care a insistat ca faptele lui Bosânceanu să fie cunoscute autorităților. Astfel, șase ani mai târziu, Judecătoria Iași a admis ca părinții fetei, care sunt și reprezentanții legali ai fetei, să primească daune morale în valoare de 22.000 de euro. 

O fetiță de opt ani a fost abuzată de un puști de 16 ani, în timp ce se juca în parc! 

”Persoana vătămată a suferit de pe urma acestor acte de natură sexuală, acesteia fiindu-i chiar frică de inculpat, care i-a spus mereu să nu zică nimănui ce se întâmpla. Dat fiind că persoana vătămată avea vârsta de 10 ani la data faptelor, impactul emoţional a fost foarte puternic, iar faptele au fost traumatizante din punct de vedere psihologic, aşa cum rezultă şi din evaluarea psihologică.”, se arată în motivarea făcută de judecători, potrivit Adevărul.  

Fetița abuzată provine dintr-o familie modestă. Tatăl ei este cunoscut pentru consumul frecvent de alcool, în itmp ce mama ei nu are autoritate în familie, între cei doi existând, de-a lungul timpului, numeroase scandaluri. 
 facebook whatsapp twitter pinterest