Căutare Live

De ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv. Ce l-a adus pe primarul sectorului 5 în spatele gratiilor

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv. Iată care sunt motivele pentru care primarul sectorului 5 se află la închisoare.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 4 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Hepta

Decizia definitivă în dosarul Colectiv l-a adus pe Cristian Popescu Piedone în spatele gratiilor pentru 4 ani. La finalul procesului, și cei trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu au fost pedepsiți cu 12 ani și 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Citește și: Cine îl va înlocui pe Cristian Popescu Piedone la primăria sectorului 5, după ce a primit pedeapsă cu închisoare în cazul Colectiv

In primă instanță, fostul primar al sectorului 4 a primit o sentință de 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, oferind autorizație de funcționare clubului Colectiv, locul în care și-au pierdut viața 65 de tineri. La finalul procesului, pedeapsa lui Cristian Popescu Piedone a fost înjumătățită.

Pentru ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone la 4 ani de închisoare

Primarul sectorului 5 al Capitalei nu a fost condamnat doar pentru abuz din serviciu, ci și pentru faptul că a încălcat Codul Fiscal și Legea administraţiei publice locale. Într-un text de lege se prevede faptul că primarul trebuie să se asigure că locațiile din sectorului său au autorizație pentru securitate în caz de incendiu, iar mai apoi să le permită funcționarea.

Judecătorii Curții de Apel Bucureşti au găsit acest text în Codul Fiscal, lucru care i-a îngreuntat și mai tare pedeapsa lui Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Declarația scandaloasă a lui Cristian Popescu Piedone după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Ce le-a zis jurnaliștilor

Conform textului de lege, „autorizaţia privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, în cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competenţă se află amplasată unitatea sau standul de comercializare”, relatează libertatea.ro.

„În cazul în care comerciantul îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege”, a fost condiția care l-a băgat pe fostul primar al sectorului 4 în spatele gratiilor.

„Curtea constată că autorizația de funcționare putea fi eliberată doar în ipoteza în care comerciantul îndeplinea toate condițiile prevăzute de lege, respective acesta avea toate autorizațiile și avizele impuse de lege, inclusiv autorizația PSI.

Mai departe, instanţa a legat această obligaţie a primarului prevăzută în Codul Fiscal de o prevedere din Legea administraţiei publice locale, care spune că el „emite avizele, acordurile şi autorizaţiile date în competenţa sa prin lege şi alte acte normative”, mai relatează sursa citată mai sus.

Care sunt sentințele finale în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare.

Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare

Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare

Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare

Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare

Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni

Antonia Radu (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

George Matei (pompier) - 8 ani și 8 luni cu executare

Yulia Chernitskaya se întoarce acasă. Anunțul neașteptat făcut de femeia din Ucraina care a primit 200 de lei de la un r... Vrei să scapi de proba de engleză de la Bac? Iată ce trebuie să faci (P)...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x