Antena Căutare

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Cum explică Alexandru Rafila creșterea spectaculoasă

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România, iar mulți se întreabă care este motivul pentru care această cifră crește rapid. Ei bine, Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie a explicat acest fenomen. 

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Cum explică Alexandru Rafila creșterea spectaculoasă
Numărul persoanelor vindecate de coronavirus a depășit 5.000 în România. Cum explică Alexandru Rafila creșterea spectaculoasă

Potrivit acestuia, în țara noastră au fost înregistrate forme ușoare și medii de infectate cu noul coronavirus, astfel că bolnavii s-au vindecat mai repede.

”Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de Terapie Intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250. Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore. De aceea, numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România”, a declarat Alexandru Rafila.

Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră pentru români: ”Starea de urgență nu va fi prelungită. Trebuie să mergem mai departe!”

Președintele Societății de Microbiologie a continuat: ”Dacă acest număr creștea mai lent, ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru – șase săptămâni, nu de două săptămâni, cum e pentru cazurile medii și ușoare”, a declarat acesta.

Alte 349 de cazuri de îmbolnăvire în România, bilanțul fiind de 13.512

Până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 803 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat. de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 349 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Principalele schimbări pentru români, după 15 mai! Când se vor redeschide școlile. Raed Arafat, declarații de ultimă oră!

În Suceava sunt 2.964 de cazuri de coronavirus, iar în Bucureşti sunt 1.369. Judeţul Arad are peste 600 de cazuri, iar judeţele Botoşani, Mureş, Neamţ şi Hunedoara au peste 500.
La ATI, în acest moment, sunt internaţi 243 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 12.830 de persoane. Alte 20.085 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 199.068 de teste.

Cum vor arăta cerințele la Bacalaureatul de anul acesta. Modele de subiecte la Română, Matematică sau Istorie... Cum va arăta ieșitul la restaurant în vremea COVID-19. Mese la doi metri distanță și meniuri cu instrucțiuni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x