Antena Căutare

De ce transpiră geamurile termopan pe interior. Iată cum scapi definitiv de această problemă

Condensarea geamurilor este, cu siguranță, ceva neplăcut. Dincolo de aspectul inestetic, umiditatea poate deteriora locuința. În această perioadă, tot mai multe persoane se confruntă cu geamuri care transpiră pe interior, care e cauzat de umiditatea excesivă în casă. Apare adesea atunci când aerul cald din locuință cauzează aburirea geamurilor reci. Iată cum scapi de această problemă.

Condensarea geamurilor este, cu siguranță, ceva neplăcut. Dincolo de aspectul inestetic, această umiditate poate deteriora locuința. În această perioadă, tot mai multe persoane se confruntă cu cel interior, care e cauzat de umiditatea excesivă în casă. Apare adesea atunci când aerul cald din interior cauzează aburirea geamurilor reci. Iată cum scapi de această problemă.

Profimediaimages.ro

Geamurile care transpiră sunt una dintre principalele probleme cu care ne confruntăm atunci când temperaturile scad. Pentru eliminarea condensului nu există o soluție salvatoare, ci mai multe acțiuni care ajută. Află despre ce este vorba în rândurile următoare.

De ce transpiră geamurile

Ce este condensarea? Ei bine, aceasta se produce atunci când vaporii de apă se transformă în stare lichidă și se depun pe diferite suprafețe.

În cazul ferestrelor, dacă temperatura scade sub nivelul punctului de rouă și umiditatea din aer este suficient de mare, atunci vaporii de apă produc condens și se depun. Geamurile încep să ”transpire” când există o diferența de temperatură între aer și sticla acestora.

De obicei, cele mai comune activități care duc la formarea stratului de condens sunt: gătitul, băile fierbinți, uscarea hainelor pe calorifer. În toate aceste situații, dacă nu există un flux de aer, riscul de apariție al aburirii este inevitabil.

Citește și: Cum scapi de mucegaiul de pe pereți. Truc simplu, ieftin și rapid pentru a îndepărta inclusiv igrasia

Cum scapi definitiv de condensul de pe geamuri

În bucătărie, indicat este să folosești hota sau să ții permanent un geam deschis în timp ce pregătești mâncarea. Ușa ar trebui să fie închisă și camera aerisită bine tot timpul. În caz contrar, condensul va ajunge pe pervaz și există riscul de mucegai.

La fel și în baie, evită să lași ușa deschisă după ce ai făcut duș/baie pentru a nu deteriora pereții. Un ventilator care asigură circulația aerului este de ajutor, la fel și eliminarea articolelor textile ude din încăpere.

În dormitor și sufragerie, asigură-te că perdelele și draperiile se află la cel puțin 15 cm de geam, pentru a permite circulația aerului. Toate camerele ar trebui să fie aerisite în fiecare zi.

Foarte important este să reții că atât timp cât geamurile casei tale sunt acoperite de aburi în fiecare dimineață, asta înseamnă absolut tot ce se află în încăperi, de la mobilier, lenjerie la haine, are un nivel ridicat de umiditate.

Citește și: Cum scapi rapid de condensul de pe geamuri și de mucegaiul de pe pereți. Trucul simplu și ieftin

Un alt lucru îngrijorător este faptul că acest condens poate provoca probleme de sănătate. Dacă toate sfaturile de mai sus nu rezolvă problema în totalitate, încearcă să ridici temperatura ambientală pentru a încălzi suficient sticla geamului. Dacă diferența de temperatură nu există, atunci ferestrele nu se vor mai aburi.

Nici plantele nu sunt prietenele tale dacă ai o problemă cu transpirația geamurile. Poate ar fi timpul să le găsești un alt loc, la lumină, dar nu atât de aproape de geam. În cele din urmă, dacă problema continuă să persiste, poate este timpul să cumperi un dispozitiv care să reducă umiditatea din aer.

Citește și: De ce apar umezeala și gheața pe peretele interior al frigiderului și cum scapi de ele. Trucurile simple și de efect

Cum reglezi ușile și geamurile de termopan pe timp de iarnă. Trucul care te ajută să economisești banii pentru căldură... Felicitări de 1 Decembrie, Ziua Națională cu ”La mulți ani, România/români” de trimis prin SMS, Whatsapp și Facebook azi...
Cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor: sfaturi simple de gătit
Află cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor, mai ales dacă vrei să schimbi...
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023. Racii vor primi o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023 spune că nativii in zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x