Antena Căutare

Decizie controversată la Spitalul Județean Brăila: Gravidele cu COVID sunt tratate în același loc cu cele sănătoase

Decizie de-a dreptul controversată la Spitalul Județean Brăila, unde conducerea a hotărât ca gravidele cu COVID să fie tratate în același loc cu cele sănătoase.

Decizie controversată la Spitalul Județean Brăila: Gravidele cu COVID sunt tratate în același loc cu cele sănătoase
Gravidele cu COVID sunt tratate în același loc cu cele sănătoase | Pixabay.com

Asta în ciuda faptului că Ministerul Sănătății a stabilit deja o listă cu spitalele suport pentru bolnavii de coronavirus.

Potrivit Infobraila, inițial, managerul Delia Rasnoveanu a decis ca o sală de intervenții dotată corespunzător să fie alocată în Corpul B al SJU Brăila. Aceasta decizie nu i-a convenit însă coordonatorului Spitalului de obstetrică și ginecologie, Corp D, Florin Tovarnac.

Astfel, chiar dacă între corpurile menționate există o distanță de kilometri buni, ce le face ideale în astfel de situații, sala de operații utilată în Corpul B (stabilit de Ministerul Sănătăț,tii- nr) a fost mutată în Corpul D, adică la Maternitatea Brăila și instalată în Ambulatorul acesteia, doar că aici nu există circuite separate, așa cum prevad normele medicale, fapt care duce la pericolul infectărilor gravidelor sănătoase cu COVID.

An școlar 2020. Ministerul Educației reacționează după ce un document fals ar fi anunțat când reîncepe școala... Medicul-erou din Timișoara, apel emoționant către colegii săi: „Acum este nevoie mai mult ca niciodată de noi!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x