Antena Căutare

Îți vei primi înapoi banii dați pe biletul de avion? Cum se realizează despăgubirea pasagerilor pentru zborurile anulate din cauza coronavirusului

Înainte de începerea crizei de coronavirus, mulți cetățeni și-au achiziționat bilete de avion pentru vacanțe sau călătorii scurte în străinătate. Fără ca nimeni să se aștepte, zorurile au fost oprite și s-a decretat stare de urgență în România, astfel că mulți oameni au rămas cu biletele acasă și cu banii pierduți. Ce vor face companiile aeriene pentru rambursarea banilor?

Îți vei primi înapoi banii dați pe biletul de avion? Cum se realizează despăgubirea pasagerilor pentru zborurile anulate din cauza coronavirusului

Este posibilă rambursarea banilor pe biletele cumpărate?

Se pare că transportatorii aerieni sunt într-o mare criză de lichidități, pentru că principala lor sursă de bani vine din biletele vândute, adică exact ceea ce nu se mai întâmplă de câteva luni, potrivit comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean.

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul recomandă purtarea măștilor și la birou

Companiile ar putea oferi vouchere în locul banilor.

Asta se poate întâmpla doar cu acceptul pasagerilor, compania aeriană nu poate obliga un pasager să accepte un voucher, a mai preciazat europarlamentarul Adina Vălean.

Raed Arafat spune cum se vor relaxa măsurile după 15 mai: "Vei putea merge în parc, să joci un tenis"

Companiile aeriene vor avea venituri mai mici cu 314 miliarde de dolari în 2020 față de 2019, în contextul crizei provocate de COVID-19. Aceasta reprezintă o scădere de 55% față de anul precedent, potrivit ultimei analize a Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA).

Transportatorii fac presiuni pentru despăgubirea cu vouchere

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații

„Sigur, aceste vouchere pot fi făcute mai atractive. În unele țări voucherele sunt garantate de stat, ceea ce oferă o garanție că acel voucher va fi primit”, a oferit comisarul european o posibilă soluție de protejare a pasagerilor.

Reguli pentru înlocuirea banilor cu vouchere

Voucherul să acopere același serviciu ca biletul pe care îl înlocuiește, adică dacă biletul a fost achiziționat pentru o anumită categorie de zbor, voucherul să asigure aceleași condiții, nu unele de calitate inferioară.

„Una este ca voucherul să acopere un preț și alta ca voucherul să acopere un serviciu”, a explicat Adina Vălean.

Adrian Streinu Cercel atacat dur de un medic: "O femeie a băut apă cu clor la îndemnul lui. Ați auzit bine, a băut clor!"

Ce măsuri se vor lua pentru distanțarea socială?

Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur: ”Coronavirusul trăiește în praf și mizerie!” Cum ar putea românii să depășească această criză

Distanțarea socială în aeroporturi și avioane este una dintre măsurile care se vor păstra în vederea reluării transportului aerian pentru călători. Comisia Europeană va elabora o serie de ghiduri în acest sens, a spus comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Adina Vălean nu a putut preciza însă când vor fi posibile din nou călătoriile de plăcere în Europa.

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul... Doar câteva zile ne despart de vârful pandemiei de coronavirus. Alexandru Rafila, avertisment îngrijorător „Cifra progno...
Beneficiile consumului de aloe vera. Ce spun specialiștii
Specialiști spun care sunt beneficiile consumului de aloe vera asupra sănătății tale. Planta...
Horoscopul zilei de 21 martie 2023. Berbecii au nevoie de eliberare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 martie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți la ce le spune...
Parteneri
Ciorbă de post cu ciuperci și cartofi, gustoasă și hrănitoare
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x