Antena Căutare

Alertă, de la Protecția Consumatorului! Dezinfectanți contrafăcuți și măști de protecție neconforme, în România! Cum le poți depista

Un semnal de alarmă a fost emis de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), potrivit căreia piața românească este plină de dezinfectanți contrafăcuți, precum și de măști de protecție neconforme.

Alertă, de la Protecția Consumatorului! Dezinfectanți contrafăcuți și măști de protecție neconforme, în România! Cum le poți depista
Alertă, de la Protecția Consumatorului! Dezinfectanți contrafăcuți și măști de protecție neconforme, în România! Cum le poți depista | profimediaimages.ro

În tentativa de a-şi reduce costurile, multe firme din România au ales să cumpere produse vândute de companii neacreditate. La fel se întâmplă și în cazul măștilor de protecție.

În magazine au ajuns produse ce poartă marcajul Comisiei Europene, dar nu sunt certificate ca echipamente de protecție. Produsele promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea lor de filtrare nu a fost certificată de un organism european.

„Este destul de greu pentru un consumator să își poată da seama dacă o mască sau un dezinfectant respectă toate condițiile, dar recomand ca aceste cumpărături să se facă din spații autorizate.

Trebuie să urmărească aceste produse să aibă etichete în limba română cu textul tradus, trebuie să conțină elemente de informare și caracterizare completă, corectă și precisă a produsului, trebuie să aibă marcajul UE, cel care certifică că produsul respectă clasificarea, etichetarea și ambalarea conform directivelor europene”, a spus Eduardt Cozminschi, președintele ANPC.

Un nou tip de coronavirus, în România! Ce se întâmplă dacă te infectezi cu noua tulpină. „Circulă de două luni, în țară!”

El a adăugat că pe etichetă trebuie să existe pictograme sau avertizări de pericol privind toxicitatea și inflamabilitatea produsului.

Răsturnare de situație colosală! Cercetătorii americani și israelieni, studiu bombă! Cum s-ar transmite coronavirusul, de fapt! „Acolo era cea mai mare concentrație!”

În cazul recipienților, aceștia trebuie să fie prevăzuți cu sistem de închidere de siguranță pentru copii, trebuie să aibă pe etichetă data ieșirii din uz și instrucțiuni de depozitare.

Președintele ANPC a rugat românii ca, în cazul în care etichetele unor produse nu corespund, să se adreseze Protecției Consumatorilor în cea mai apropiată localitate.

A încercat să omoare un polițist și a vrut să scape de acuzații! Ce a făcut femeia, în momentul în care a ajuns la spita... Pacienții infectați cu noul coronavirus au interzis în spitalul COVID! Se întâmplă în județul cu al doilea cel mai mare ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x