Antena Căutare

DIICOT: Percheziţii în România şi Anglia pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de persoane şi spălare de bani; peste 60 de tinere au fost obligate să practice prostituţia în Londra, încă din 2013

Anchetatorii au fpcut percheziţii în România şi Anglia pentru a destructura o grupare specializată în trafic de persoane, care racola tinere din România şi le obliga să se prostitueze în Londra. Din 2013 până în prezent, peste 60 de tinere aufost astfel expoatate. Doi dintre liderii grupării, de la Londra, erau căutaţi de autorităţi pentru tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de DIICOT, la data de 14.11.2019, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au făcut un număr de 4 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa şi Bacău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani.

Concomitent, la data de 14.11.2019, Poliţia Metropolitană din Londra a efectuat un număr de 16 percheziţii la imobilele utilizate de către membrii grupului infracţional, imobile situate în capitala Regatului Unit al Marii Britanii.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism în formă continuată şi spălare de bani, grup organizat intrafamilial, cu ramificaţii internaţionale, reuşind să recruteze şi să exploateze sexual peste 60 tinere în oraşul Londra”, a transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, modul de operare a membrilor grupării era acela de a recruta, fie direct, fie prin interpuşi, tinere din România, care să practice prostituţia în Marea Britanie.

”În activitatea de recrutare a victimelor, racolatorii se orientau spre tinere cărora le lipsea experienţa de viaţă, aveau un nivel scăzut de instruire, o stare materială precară sau se aflau în situaţii familiale conflictuale, promiţându-le că vor obţine sume importante de bani. Tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfăşoare în Marea Britanie sau cu privire la remuneraţia pe care urmau să o primească. Acestea erau cazate iniţial în locuinţele membrilor grupării din Iaşi, Brăila şi Constanţa, ulterior fiind transportate în Londra de către membrii grupării, care le achiziţionau biletele de călătorie”, a mai transmis DIICOT .

Procurorii precizează că, odată ajunse în Londra, tinerele erau cazate în locuinţe închiriate de către membrii grupării infracţionale, locuinţe în care se desfăşura şi activitatea de prostituţie.

”După determinarea acestora să accepte practicarea prostituţiei prin folosirea violenţelor, ameninţărilor sau a şantajului, tinerele erau fotografiate în ţinute sumare, iar fotografiile acestora erau postate pe mai multe site-uri de profil din Marea Britanie. În schimbul serviciilor sexuale, fiecare tânără putea obţine zilnic sume cuprinse între 500 şi 1500 de lire sterline. Pentru a menţine tinerele într-o stare de dependenţă şi pentru a le determina să continue practicarea prostituţiei în folosul lor, pe perioade mari de timp, membrii grupării le promiteau o parte din câştigurile realizate, însă, în realitate, le dădeau sume infime de bani, impunându-le cheltuieli exagerate cu privire la cazare, transport, întreţinere, hrană, îmbrăcăminte”, a mai precizat DIICOT.

În urma percheziţiilor domiciliare, un număr de 20 de persoane au fost reţinute în Londra şi Iaşi, urmând a se obţine mandate europene de arestare.

De asemenea, au fost ridicate sume de bani, 2 autoturisme de lux, laptopuri, telefoane şi 300 de grame de cocaină.

Doi dintre liderii grupării, reţinuţi în Londra, erau de asemenea căutaţi în baza unor mandate europene de arestare emise de autorităţile din România, fiind cercetaţi pentru tentativă de omor.

La acţiunea din Londra au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi.

Sursa : news.ro

Peste 400 de copii îngheață în spitalele din București! O avarie RADET a afectat două spitale pentru copii... Au fost sechestrați în pădure de către tăietorii de lemne din România. Experiența de neuitat a unei echipe de jurnaliști...
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată...
Horoscopul zilei de 31 mai 2023. Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 mai 2023 spune că Berbecii își sărbătoresc relațiile de prietenie....
Parteneri
Dulce de leche sau dulceață de lapte. Un sos cremos irezistibil de gustos
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x