Antena Căutare

Doar 6% dintre romani sunt multumiti de sistemul de sanatate

Romanii sunt profund nemultumiti de sistemul de sanatate si de modul in care acesta este administrat, Romania fiind tara cu cel mai scazut nivel de multumire, de doar sase la suta, rezulta dintr-un studiu realizat in 28 de tari, de IRIS Network.

"In Romania 58 la suta dintre cei care au raspuns la studiu cred ca sursa problemelor din sistemul medical provine din managementul ineficient, in timp ce 42 la suta cred ca fondurile insuficiente sunt principalul aspect de blamat"






"Romania se incadreaza in media globala (alaturi de Grecia, Franta, Slovenia si Olanda), 72 la suta din populatie apreciindu-si pozitiv starea de sanatate"





















"Ungaria este singura tara in care oamenii cred ca fondurile insuficiente sunt o problema mai acuta decat managementul sistemului"



"Majoritatea locuitorilor din aceste tari (aproximativ 80 la suta) cred si ca serviciile de sanatate din tara lor sunt printre cele mai bune din lume. In Grecia, Romania si Polonia increderea in sistemul de sanatate este scazuta in legatura cu toate aspectele investigate, atat legat de nivel de calitate a serviciilor, cat si in ceeea ce priveste abilitatea sistemului de a avea grija de persoanele defavorizate din societate"

















VIDEO! Parcare de 500.000 de lei realizata din bani publici, nefolosita... Andrei Andronie, vitezomanul ucigas de pe Calea Floreasca, va fi eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x