Doi bărbați au scăpat de închisoare, după ce judecătorii, femei, au spus că victima era „prea urâtă ca să fie violată”

 

Nu e un banc, e decizia a trei judecători, toate femei! Doi bărbați au fost achitați pentru că femeia pe care au agresat-o era „prea urâtă ca să fie violată”. Hotărârea a stârnit un val de revoltă, oamenii ieșind în stradă și cerând dreptate pentru biata femeie.

Trei judecătoare din Ancona, Italia, au achitat doi bărbați de origine peruviană, acuzați că au violat o tânără în vârstă de 22 de ani.

Reprezentanții justiției italiene au scris în motivarea sentinței că bărbații nu ar fi putut să o considere atractivă pe victimă, ea fiind prea masculină și urâtă ca să fie violată, scrie publicația Time.

Prea urâtă ca să fie violată

Judecătoarele au decis ca cei trei să fie achitați, după ce suspecții au susținut că nu erau atrași de ea, având-o trecută în agenda telefonului ca „Vikinga”. Achitarea a avut loc în 2017, dar motivarea a fost făcută publică abia acum, după cu Înalta Curte de Justiție a Italiei a anulat decizia și a cerut rejudecarea cazului.

Apărătorul tinerei s-a declarat șocat de felul în care a fost tratată clienta sa, mai ales după atacul brutal pe care l-a suferit, la mâna celor trei violatori. Tânăra a rămas cu sechele grave în urma rănilor suferite, iar umilința procesului a făcut-o să se plece din Italia, mutându-se înapoi în Peru.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI