Antena Căutare

Murdari, cu haine rupte, slabi și plini de urme de lovituri. Doi copii din Vaslui au fugit de acasă, de părinții care îi munceau ca pe sclavi

Îngroziți de bătăile și chinurile la care erau supuși, zi de zi, de părinții lor, doi frați, de 11 și 13 ani, au fugit de acasă. Poliția a aflat de dispariția lor abia sașe zile mai târziu. După vizita la domiciliul familiei, asistenții sociali au cerut implicare DIICOT.

Murdari, cu haine rupte, slabi și plini de urme de lovituri. Doi copii din Vaslui au fugit de acasă, de părinții care îi munceau ca pe sclavi
Doi frați au fugit de acasă, de teama bătăilor primite de la părinți

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a sesizat DIICOT cu privire la cazul unor copii de 11 şi, respectiv, 13 ani care ar fi fost exploataţi prin muncă şi în stare de malnutriţie, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Cazul copiilor a ajuns în atenţia opiniei publice în cursul săptămânii trecute, când cei doi minori au fugit de la o stână, unde ar fi fost obligaţi să lucreze, iar dispariţia lor a fost anunţată după şase zile, ei fiind căutaţi de pompieri, jandarmi, poliţişti şi voluntari.

„Cei doi copii au fost aduşi într-un centru din Bârlad. Erau murdari, îmbrăcaţi sumar, victime ale neglijării părinţilor. Deşi au 11, respectiv 13 ani, din cauza malnutriţiei, ei arată ca nişte copii de șase - șapte ani. Momentan se află sub supraveghere medicală şi beneficiază de consiliere psihologică. Existând informaţii cu privire la faptul că ei erau puşi să muncească la o stână, am sesizat DIICOT. De asemenea, vom propune decăderea din drepturi a părinţilor”, a declarat, pentru Agerpres, directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu Ştefănică.

Potrivit unor surse, după ce au fost găsiţi de poliţişti, cei doi frați au cerut să fie scoşi din familie pentru că erau puşi la munci cumplite, erau bătuţi şi nu erau îngrijiţi. „Copiii au fost aduşi de poliţie într-un centru şi sunt plasaţi în regim de urgenţă. S-a făcut evaluarea în teren. Se va face plângere la DIICOT pentru exploatarea prin muncă” a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.

Cei doi fraţi au plecat de la stâna din localitatea Sălcioara, comuna Banca, pe data de 2 noiembrie, iar dispariţia lor a fost anunţată abia vineri, 8 noiembrie. Potrivit autorităţilor, tatăl nu a vorbit mai devreme despre dispariţia copiilor, deoarece credea că aceştia au plecat la o bunică.

Transferul de la RADET către Termoenergetica va dura 90 de zile! Ce se întâmplă cu căldura și apă caldă în tot acest tim... La mare, bucătarii încă mai gătesc preparate din peşte. Vremea caldă ține chefalul la mal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x