Antena Căutare

Doi soţi din judeţul Alba şi-au creat propria afacere cu pălării realizate în stil tradiţional

Sarea şi piperul unei ţinute sunt accesoriile! Pălăriile, uitate o vreme, au ajuns din nou pe lista favoritelor. Dacă - în trecut - pălăria arăta statutul social al persoanei care o purta, acum spune multe depsre personalitea acesteia.

Sarea şi piperul unei ţinute sunt accesoriile! Pălăriile, uitate o vreme, au ajuns din nou pe lista favoritelor. Dacă - în trecut - pălăria arăta statutul social al persoanei care o purta, acum spune multe depsre personalitea acesteia. Aşa se face că o afacere începută timid de doi soţi din judeţul Alba s-a transformat acum în una de succes. Pălăriile lor, lucrate manual din lână, în atelierul din curtea casei se vând în toată ţara.

Pălării sută la sută autentice din lână autohtonă. Toate ies din mâinile lui Dumitru Barb, care lucrează zilnic în micul său atelier din curtea casei din localitatea Petreşti. Munca este una migloasă - de la apretarea materialului, la întinderea pe calapod, uscarea la soare şi până la coasere. Rezultatul însă îi mulţumeşte pe clineţii care îi trec pragul.

Mitică, aşa cum îi spun prietenii, a lucrat peste 20 de ani într-o fabrică de pălării din Sebeş. În urmă cu doi ani a decis, împreună cu soţia sa, că este timpul să-şi deschidă propria afacere. Lucrează pălării ciobăneşti, dar şi moderne, care ajung în magazine din toată ţara. Lâna o ia de la ciobanii din Sebeş. Mai bună decât cea de import, spune el, care este mai subţire şi se deformează la prima ploaie.

Preţul unei pălării este variază între 70 şi 100 de lei, în funcţie de formă. Un alt produs făcut de pălărier este chimirul, acel brâu purtat la costumele populare. Este unic prin faptul că este lucrat manual. Costul unui astfel de chimir ajunge şi la 500 de lei. Pentru că afacerea le merge bine, cei doi intenţionează să-şi construiască un atelier nou tot în curtea casei.

Salina de la Turda, unul dintre cele mai incredibile locuri din lume... Olt: Cei doi bărbaţi care au răpit o femeie de pe stradă şi au dus-o în Caracal, arestaţi preventiv...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x