Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

De ce a murit Traian Bălănescu, unul dintre fondatorii formaţiei Vama Veche. Artistul s-a stins din viață la spital

A fost cea mai cumplită dimineaţă pentru cei care au urmărit răsărituri de soare în Vama Veche în acordurile trupei cu acelaşi nume. Unul dintre fondatorii formaţiei, ,,clăparul" Traian Bălănescu s-a stins fulgerător. Inima care a fost martora atâtora bucurii şi necazuri a decis să încetinească tempoul şi să se oprească. În urma sa, povestea merge mai departe.

Cu fiecare despartire, O stea din cer se va desprinde. Așa gândea și așa scria versuri Traian Bălănescu. ”Leul” cel blând al trupei Vama Veche, născut pe 6 august 1964 a plecat dintre noi. Prietenii săi şi-au găsit cu greu cuvintele.

”E o durere pentru toată lumea. A fost un om extraordinar. Un om fantastic, pe care toţi oamenii din industria asta muzicală l-au iubit. Un compozitor, un pianist foarte tare.”, a declarat actorul Ovidiu Niculescu, potrivit Observator.

Doliu în muzica românească. A murit Traian Bălănescu, unul dintre fondatorii formaţiei Vama Veche

”Uneori așa îmi vine să urlu la cer când răpeşte oameni speciali și talentați înainte de vreme! E îngrozitor! A murit Bălănescu Traian al nostru! E cea mai cumplită dimineață Traiane, așa ceva nu se face dragule, nu aud decât pianul tău cu care ai încântat generații cu piesele trupei Vama Veche și efectiv nu pot să ma opresc din plâns. Ai lăsat o umbră imensă în soare blondule nebun de frumos, așa să știi.RIP", a mai spus el.

Potrivit Impact, fostul membru al trupei Vama Veche s-a stins din viața din cauza unor infarcturi consecutive, șase la număr. Inima lui a cedat, însă, în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita.

Traian era operator de mase plastice, avea un atelier de reparaţii în Bucureşti dar gândul îi era la muzică şi poezie de la 15 ani. În 1996 i-a întâlnit pe Tudor Chirilă şi pe chitaristul Liviu Mănescu, care căutau un clăpar talentat şi entuziasmat pentru o trupă rock. Aşa s-a născut Vama Veche, fenomenul care a luat pe sus tineri şi vârstnici deopotrivă şi i-a teleportat direct pe plajă.

Dramă în showbiz! Unul dintre membrii fondatori ai trupei "Vama Veche" s-a stins din viață!

Valul i-a dus tot mai departe cu fiecare album lansat. Povestea din Vamă a mers tot mai sus până în 2006, când piesa s-a Încheiat brusc. A urmat o perioadă de 4 ani în care Traian Bălănescu şi Tudor Chirilă au vorbit mai mult prin intermediul avocaţilor. În 2010, au decis că e timpul să se împace. Ambele formaţii înfiinţate după separarea fondatorilor, Vama şi Trupa Veche, urmau să cânte hiturile. Povestea merge mai departe. Din păcate pentru noi toţi fără Traian Bălănescu

Recomandari