Antena Căutare

Dosarul Colectiv. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță. Patronii clubului vor sta după gratii câte 11 ani și 8 luni

Fostul primar al Primăriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat, luni, la opt ani și șase luni, iar cei trei patroni ai clubului au primit câte 11 ani și opt luni de închisoare cu executare, în dosarul „Colectiv”, anunță HotNews.ro. 

Dosarul Colectiv. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță. Patronii clubului vor sta după gratii câte 11 ani și 8 luni Galerie
Dosarul Colectiv. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță

De asemenea, în același dosar au fost condamnați și patronii clubului Colectiv, Anastasescu George Alin, Gancea Paul-Cătălin și Costin Mincu, care au primit fiecare câte o pedeapsă de 11 ani și 8 luni închisoare.

Colectiv, 4 ani | Imaginile groazei, filmate în seara incendiului: răniți purtați pe brațe, zeci de morți și haos!

Aurelia Iofciu, șef al Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, a primit șapte ani de închisoare, în timp ce Luminița Ganea, consilier superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, a fost condamnată la fel, la șapte ani de închisoare.

Dosarul Colectiv. Piedone, condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță. Patronii clubului vor sta după gratii câte 11 ani și 8 luni

Sandra Motoc, referent superior în cadrul Serviciului autorizări comerciale din Sectorul 4, 3 ani de închisoare sub supraveghere și obligația de a presta muncă neremunerata în folosul comunității pe o perioada de 90 de zile lucrătoare, în cadrul ADP Sector 4 și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4 București.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi, luni, de Tribunalul Bucureşti, la câte nouă ani şi două luni de închisoare.

Colectiv, dezvăluire bombă din dosar! Cine sunt adevărații vinovați, de fapt: „Au făcut totul cu bună știință”

Dosarul în cazul clubului Colectiv, trimis în judecată în aprilie 2016

Această decizie vine la o săptămână de când Instanța a decis amânarea luării unei decizii pe 9 septembrie.

Dosarul a fost trimis în instanță în aprilie 2016, la Judecătoria Sectorului 4, însă apoi dosarul a fost trimis la Tribunalul București.

Doi ani, procesul a fost blocat pe chestiuni de procedura, iar judecătorul desemnat inițial să se ocupe de acest caz a ieșit la pensie, fiind înlocuit în octombrie 2018 de Mihai Bălănescu. Noul judecător a promis că va grăbi soluționarea dosarului și a reușit într-un an să audieze sute de martori și victime.

Filmări ascunse de la Colectiv, publicate la patru ani de la tragedie! Victime aflate în agonie, IGNORATE de salvatori! Picioarele răniților se bălăngăneau în gol! „Lasă-i în p**a mea”. Atenție, imagini tulburătoare!

La terminarea procesului, procurorii au cerut condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu - la câte 12 ani și 10 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Procurorii au mai solicitat că Daniela Niță - patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists - să fie condamnată la 14 ani și 6 luni închisoare, iar pirotehnistii Viorel Zaharia și Marian Moise - la câte 12 ani și 10 luni închisoare. De asemenea, Cristian Niță să fie condamnat la cinci ani închisoare pentru tăinuirea unor probe.

A votat cu mâna arsă în incendiul din Colectiv! Mesajul Alexandrei Furnea, după ce s-a prezentat la urne. „Am ales...” – Foto

De asemenea, reprezentanții Parchetului au cerut aplicarea unor amenzi maxime pentru SC Colectiv Club SRL și SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, acuzate de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Procurorii au mai cerut condamnarea fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone la 15 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizațiilor de funcționare pentru clubul Colectiv. Aceeași pedeapsa a fost cerută pentru trei funcționari din Primărie - Aurelia Iofciu (șef al Serviciului autorizări comerciale), Larisa Luminița Ganea (consilier superior), Ramona Sandra Motoc (referent superior).

Colectiv - 65 de morți în urma incendiului devastator

Nu mai puțin de 65 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucureşti, situat în str. Tăbăcarilor nr. 7, sectorul 4, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului s-a extins rapid, soldându-se cu numeroase persoane decedate şi rănite.

Buzău: Un tânăr cu afecţiuni psihice a plecat din Secţia Ojasca a Spitalului de neuropsihiatrie Sapoca, unde era interna... Două femei, înjunghiate în urmă cu puțin timp, în Capitală. Ce au spus martorii acestui incident...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x