Antena Căutare

Dosarul evaziunii de 40 mil. €/an: "Butoane" si alti 8 inculpati, eliberati

Aventura dupa gratii a principalilor inculpati in cel mai mare dosar de evaziune fiscala din Romania ultimilor ani a luat sfarsit. Cel putin, pana la pronuntarea definitiva a  instantei. Prin urmare, Octavian Grecu, zis "Butoane", Nicole Saikaly, cunoscut ca fostul iubit al Ginei Pistol, si alte sapte persoane vor fi cercetati in libertate.

Totusi, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a ca Sorin Gazdac, ginerele senatorului PSD Cezar Magureanu, Daniel Nitu, director la firma lui Saikaly, Cristian Valeriu Sava, Madalina Elena Naipeanu, Nadia Pacala, Andrei Valentin Gazdac, Florin Bogdan Silinescu, Marian Bordei, Bogdan Moise, Svetlana Anton si Valentin Rusu sa fie cercetati in continuare, in stare de arest, in dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane de euro pe an.

De asemenea, CAB a hotarat ca Nicusor Dragan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achizitii in cadrul ANAF, Tudor Constantin, Vasile Petre, Mirela Doina Petrescu, Florin Ivanus, Viorel Cazan, Ionel Petcu, Neculai Martas, Stelian Vintila, Marian Eduard Gusti, Mircea Radina, Ionut Robert Chiripus, Gabi Mircea Fertu, Marius Sorin Cune, Luca Galavotti, Alin Mihai Teodorescu, Emil Marius Cilibeanu si Sorin Stuparu raman si ei in arest. Toti cei 39 de inclipati in acest dosar au fost arestati in 26 iulie, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti.

Conform procurorilor, in perioada 2010 - 2012, gruparea infractionala a produs bugetului de stat un prejudiciu de peste 40 de milioane de euro anual, prin crearea unui circuit evazionist complex. Activitatea grupului infractional a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar.

Senatorul Cezar Magureanu este cercetat in libertate in acest caz, fiind acuzat ca i-a sprijinit pe ginerele si fiica lui. Iar fostul sef al ANAF Sorin Blejnar a fost si el audiat, in 27 iulie, de procurorii DIICOT in cazul senatorului Cezar Magureanu. Blejnar a confirmat atunci ca fiica senatorului, Raluca Gazdac, a fost in audienta la el, la ANAF, precizand insa ca oricine solicita audienta era primit. El a sustinut ca nu a intervenit in niciunul dintre controalele facute la firmele familiei fiicei senatorului.

Un jandarm din Suceava, ingerul pazitor al uitucilor! Vezi cate portofele a gasit in ultimii doi ani!... Sanatatea devine lux in Romania. Tara noastra, pe locul 2 in Europa la costul medicamentelor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x