Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Dosarul "Sex cu minori": Directorul OTV Doru Iuga ramane in arest

Directorul OTV Doru Iuga si ceilalti acuzati de proxenetism sau sex cu minori raman in arest, dupa ce Tribunalul Bucuresti le-a respins contestatia fata de prelungirea mandatelor, anunta surse din magistratura.

In 22 iulie, Judecatoria sectorului 2 Bucuresti a admis cererea acuzarii si a prelungit, cu 30 de zile, mandatele de arestare emise pe numele directorului postului OTV Doru Iuga, Klaus Zander, Andrei Marius Staicovici, Viorel Manolache, Romeo Stefan Haciadurian si a lui Adrian Dobre.

Decizia Judecatoriei Sectorului 2 a fost contestata la Tribunalul Bucuresti.

Cei sase sunt in arest preventiv din 1 iulie, fiind acuzati de proxenetism sau sex cu minori. Atunci, Judecatoria Sectorului 2 a decis atat arestarea celor sase, cat si emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Costel Turcanu, poreclit "Scooby".

Potrivit anchetatorilor, Turcanu este unul dintre proxenetii din grupare, acesta fiind plecat din tara, existand informatii ca ar fi in Germania.

Persoanele care se prostituau in beneficiul retelei castigau zeci sau sute de lei, in vreme ce proxenetii retineau castiguri de ordinul a mii de lei.

Membrii retelei racolau, de obicei, tineri din medii defavorizate, inclusiv minori fara adapost si le gaseau clienti pentru a se prostitua. Odata ce tinerii incepeau sa castige mai multi bani, ajungeau sa ceara ei insisi sa le fie gasiti clienti si sa fie transportati de proxeneti la locuintele acestora. Majoritatea tinerilor racolati sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Toate persoanele implicate in acest caz sunt barbati care aveau fie rolul de proxeneti, fie se prostituau, fie erau clienti.

Cercetarile efectuate recent in dosarul 394/P/2004, privind uciderea unui copil de 11 ani, in anul 2004, la Ciolpani, au condus la Costel Turcanu, zis "Scooby", Andrei Marius Stoicovici, zis "Adi BMW", cunoscuti proxeneti homosexuali, si la Klaus Zander, client, se arata in referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a lui Doru Iuga si a celorlati acuzati.

Sursa: Jurnalul National

Recomandari