Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film animatie: 101 dalmatieni

Două minore dintr-un centru de plasament, abuzate sexual într-un parc din Bârlad! Agresorul a primit permisiunea de a le scoate în oraș! Video

Două minore aflate într-un centru de plasament din județul Vaslui ar fi fost abuzate sexual de un tânăr de 22 ani, într-un parc din Bârlad. 

Două minore aflate într-un centru de plasament din județul Vaslui ar fi fost abuzate sexual de un tânăr de 22 ani, într-un parc din Bârlad.

Totul a ieșit la iveală după ce fetele, în vârstă de 12 ani, respectiv 13 ani, i-au povestit prin ce au trecut psihologului de la Protecția Copilului care le consilia săptămânal. Consilierul psihologic a alertat autoritățile.

Minorele au spus că bărbatul în vârstă de 22 de ani le-a abordat în apartamentul Direcției pentru Protecția Copilului Bârlad unde acestea locuiesc.

Individul a câștigat încrederea angajaților DGASPC după ce s-a prezentat drept un trimis al unei fundații umanitare.

Bărbatul a obținut permisiunea de a le scoate din centru și le-ar fi abuzat sexual.

„A fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu minor, urmând a fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta sesizată”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui.

O anchetă a fost demarată și în cadrul instituției ce ar fi trebuit să le ofere protecție celor două adolescente aflate în grija statului.