Antena Căutare

Două noi cazuri suspecte de coronavirus în România! Două femei din același oraș, la spital!

Două noi cazuri suspecte de coronavirus au apărut în România, la Timișoara. Suspiciunile privesc o tânără care s-a întors de la Veneția, în weekend, cu autocarul, și o femeie de 50 de ani care a vizitat recent oraşul Bergamo din Italia.

Două noi cazuri suspecte de coronavirus în România! Două femei din același oraș, la spital!
Ilustrație. | profimediaimages.ro

Tânăra era în autoizolare acasă, pentru că venea dintr-o zonă declarată de risc de autoritățile italiene. A sunat la 112, joi seară, după ce a început să se simtă rău și a făcut febră.

Autoritățile au transmis că o vor transferata în carantină, cu izoleta, pentru a-i fi recoltate probe ce vor fi trimise la Institutul „Victor Babeș” din Timișoara, pentru a vedea dacă prezintă simptome ale coronavirusului sau nu.

Citește și: Ce poți să faci ca să nu te infectezi cu coronavirus. Top 7 măsuri importante de autoprotecție

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat pentru News.ro că femeia a fost dusă, joi seara la spital, după ce făcuse febră, urmând să i se facă analizele medicale vineri dimineaţa.

„Este vorba despre o femeie de 50 de ani din Timişoara care în urmă cu zece zile a fost timp de o zi în Bergamo, Italia. Aceasta se afla în izolare la domiciliu, iar în această seară a făcut febră. A mers salvarea de victime multiple la dânsa şi a adus-o la spital”, a declarat Virgil Musta.

Potrivit medicului, vineri dimineaţa femeii i se vor recolta analize, pentru a se afla dacă a fost sau nu infectată cu coronavirus.

Citește și: Cum arată coronavirusul la microscop. Imagini terifiante! „Prezintă o asemănare cu HIV-ul” – Foto

Procedura este că toate persoanele care nu vin direct din localitățile italiene în care a fost declarată carantină sunt izolate la domiciliu. Însă, în momentul în care persoana respectivă începe să manifeste simptome, ea este dusă în carantină și este transportată în acest spațiu special cu izoleta și urmează a-i fi recoltate probe pentru analize.

Pe de altă parte, rezultatele celor 19 teste pentru coronavirus, care erau așteptate joi seara la Institutul Matei Balș, au ieșit negative.

În România, în acest moment, sunt izolate la domiciliu peste 7.000 de persoane, iar în carantină sunt 99.

Feriţi-vă de ştirile false! Echipa Observator a căzut victimă unui fake news. Ce reacție a avut cel care a propagat minc... Coronavirus în România. Medicii sunt solicitaţi să consulte şi să izoleze tot mai mulţi posibili purtători de COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x