Antena Căutare

Două noi focare de pestă porcină în Timiş. Unul este la o mănăstire

Două focare de pestă porcină africană au fost identifcate în judeţul Timiş, unul la Mănăstirea Şag de lângă Timişoara, unde sunt 11 porci, iar cel de-al doilea în satul Cadar din comuna Tormac unde erau doar trei porci. Toate animalele vor fi sacrificate şi incinerate.

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Prefecturii Timiş, DSVSA a confirmat prezenţa a două noi focare de pestă porcină în Timiş. ”Este vorba de Mănăstirea Şag şi satul Cadar, aparţinând comunei Tormac. În cea de-a doua locaţie, având în vedere că erau numai trei purcei, din care unul decedase, s-a luat decizia uciderii celorlaţi doi purcei. La Mănăstirea Şag sunt 11 porci. Se aşteaptă ca, în cursul zilei de astăzi (miercuri - n.r.), să ajungă un incinerator mobil, din judeţul Dolj, pentru uciderea celor porcilor existenţi (11 porci)”, se arată în comunicat. Totodată, s-a decis supravegherea traficului în zonă pentru a nu putea fi duşi porci din cele două zone. Pesta porcină africană a fost depistată zilele trecute la o exploataţie non profesională din localitatea Bucovăţ, comuna Remetea-Mare din judeţul Timiş. Autorităţile au solicitat un incinerator mobil, iar 56 de animale au fost sacrificate.

Sursa : news.ro

Înscriere clasa pregătitoare: Părinții pot depune cererile. Care sunt pașii de urmat... 43 de ani de la cutremurul devastator din 1977.România nu e pregătită pentru un nou seism puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x