Antena Căutare

Dovadă autorecenzare 2022. Cum verifici dacă te-ai autorecenzat corect și ce e de făcut dacă procesul nu s-a realizat cu succes

Mulți dintre cei care au completat chestionarele online de autorecenzare din cadrul recensământului 2022 nu știu dacă figurează ca recenzați. Puteți afla dacă procesul s-a finalizat cu succes doar accesând platforma pentru a primi dovada autorecenzării. Iată toate detaliile și ce e de făcut dacă figurați printre cei nerecenzați.

colaj de imagini cu dovada de autorecenzare recensamant 2022 si un batran care vorbeste cu recenzorul Galerie
Unele persoane nu au primit dovada recenzării, dar toți cei care s-au autorecenzat pot verifica dacă înregistrarea a fost un succes. Puteți verifica dacă chestionarul a fost înregistrat pe recensamantromania.ro, acolo unde v-ați şi autorecenzat. | Shutterstock.com

Din păcate, o eroare a platformei https://www.recensamantromania.ro/ a permis și trimiterea chestionarelor importante. La finalul lunii mai, Institutul Naţional de Statistică a anunțat că 47% dintre publicul țintă s-a autorecenzat. Din păcate, peste 2 milioane de înregistrări sunt invalide.

Dovada autorecenzare online 2022. Cum verifici dacă te-ai autorecenzat corect

Unele persoane nu au primit dovada recenzării, dar toți cei care s-au autorecenzat pot verifica dacă înregistrarea a fost un succes. Puteți verifica dacă chestionarul a fost înregistrat pe recensamantromania.ro, acolo unde v-ați şi autorecenzat.

Foarte important este faptul că mail-ul de mulţumire pentru participare nu confirmă validarea datelor. Astfel, dacă nu ați primit ulterior dovadă, va trebui să verificați dacă v-ați autorecenzat corect.

Citește și: Haos și mizerie în câteva magazine din Capitală: alimente stricate, gândaci și mucegai pe tavan. Despre ce unități este vorba

Cum afli dacă autorecenzarea la recensământ 2022 a fost făcută corect, pas cu pas

Pentru a verifica dacă v-ați autorecenzat cu succes, accesați recensamantromania.ro și mergeți la secţiunea "Verificarea autorecenzării după 7 zile". Puteți accesa direct și https://dovrec.insse.ro/.

Acolo trebuie să introduceți CNP-ul și dacă chestionarul a fost completat corect, atunci veți primi o dovadă de autorecenzare. Dacă acesta nu a fost validat, va apărea un mesaj privind neefectuarea autorecenzării.

Dovada este necesară pentru a beneficia de ziua liberă oferită de autorități pentru că ați participat la recesământ 2022.

Ce e de făcut dacă autorecenzarea nu s-a realizat cu succes

Dacă nu ați reușit să vă autorecenzați pe platforma pusă la dispoziție de autorități, atunci va trebui să așteptați recenzorul acasă. Autorecenzarea în sine nu este obligatorie, însă se poate ajunge la amenzi dacă refuzați recenzarea prin interviu față în față.

Etapa de recenzare pe teren se va desfăşura în perioada 31 mai - 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare, a precizat Institutul Naţional de Statistică.

Recensământ 2022. Cum identifici recenzorul de pe teren

Institutul Naţional de Statistică (sediul central şi direcţiile teritoriale de statistică), împreună cu primăriile şi autorităţile locale, au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.

Citește și: Două supermarketuri din București amendate de ANPC. S-au găsit alimente expirate, gândaci, mizerie și rugină în frigidere

Recenzorii vor putea fi uşor de identificat în baza unei legitimaţii emise de Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor prin Unitatea administrativ-teritorială corespunzătoare, conform modelului publicat ca anexă la HG nr. 1071/2020 pentru stabilirea bugetului şi a categoriilor de cheltuieli necesare efectuării recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, precum şi a măsurilor pentru punerea în aplicare a unor dispoziţii din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Indicat este să acordați atenție acestui astept și să nu vă dați datele la întâmplare.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis mesaj în limba română în timpul vizitei din Republica Moldova. Ce a zis... Lovitură pentru pasionații de jocuri de noroc. Guvernul schimbă regulile, ce se întâmplă cu banii pe care norocoșii îi c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x