Căutare Live

Dragobete 2022: Felicitări cu ”Te iubesc”, poezii și declarații de dragoste de trimis prin SMS, Facebook, Whatsapp pe 24 februarie

Pe 24 februarie 2022, românii celebrează Dragobetele. La sărbătoarea de azi, Dragobete, cunoscut și sub numele de Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, aduce iubirea în casă și în suflet. Și tu poți aduce zâmbetul pe buzele persoanei iubite cu ajutorul unei felicitări cu mesaje/urări, poezii și declarații de dragoste pentru Dragobete, pe care o vei găsi în galeria foto atașată.

Pe 24 februarie 2022, românii celebrează Dragobetele. La sărbătoarea de azi, Dragobele, cunoscut și sub numele de Năvălnicul sau Logodnicul Păsărilor, aduce iubirea în casă și în suflet

Shutterstock.com

Februarie este luna iubirii. După ce tot globul a sărbătorit Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie, a venit rândul ca românii să celebreze iubirea și pe 24, de Dragobete.

Una dintre tradițiile de Dragobete spune că cei care nu vor sărbători, indiferent dacă se află într-o relație amoroasă sau nu, vor alerga tot anul după dragoste, fără succes.

Pentru a evita acest lucru, ți-am pregătit o serie imagini cu felicitări pe care le poți posta azi pe Facebook, Instagram, Whatsapp și alte platforme.

Felicitări cu mesaje, declarații și poezii de dragoste de Dragobete 2022

Ziua de 24 februarie 2022 este cea în care românii sărbătoresc dragostea de toate tipurile. Chiar și cei care nu au un partener, pot celebra iubirea sub toate formele ei.

Poți aduce și tu zâmbetul pe buze celor dragi cu ajutorul unei flori, ciocolate sau o felicitare de Dragobete prin care să îți exprimi sentimentele profunde.

Citește și: Dragobete 2022: Tradiții și obiceiuri pe 24 februarie. Ce superstiții se păstrează din bătrâni la sărbătorea de azi

Felicitări mesaje cu declarații de dragoste de trimis pe Facebook, Messenger, Whatsapp sau Instagram pe 24 februarie

Pe 24 februarie 2022, iubirea plutește în aer. Cei care nu au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților, au așteptat cu sufletul la gură Dragobetele.

Ziua lui Dragobete, zeul tinereţii, al veseliei şi al iubirii are origini foarte vechi și e un personaj preluat de la daci. Ulterior, el a fost transformat în protectorul tinerilor şi patronul iubirii.

Legenda spune că Dragobete era fiul babei Dochia, un tânăr foarte arătos şi iubăreţ, care seducea toate femeile ce îi ieşeau în cale.

Citește și: Tradiții de Dragobete. De unde vine expresia:„Dragobetele sărută fetele”

Cum Dragobete a rămas, până în ziua de astăzi, simbolul suprem al dragostei autohtone, el trebuie sărbătorit cum se cuvine pe 24 februarie.

O tradiție vechie spune că cei care nu-l celebrează nu vor avea parte de iubire în anul respectiv, ci numai de dezamăgiri.

Găsești în GALERIA FOTO atașată acestui articol peste 20 de imagini ilustrate cu declarații de dragoste care vor reuși să miște inima și celui mai pretențios partener.

Poezii românești de dragoste pentru 24 februarie, de Dragobete

Și dacă o felicitare nu este suficientă, am selectat pentru tine mai multe strofe scrise de scriitori români, prin care să îți arăți dragostea pentru persoana iubită.

Iată ce versuri romantice sunt potrivite pentru a fi trimise prin SMS, pe Facebook, Messenger, Instagram și Whatsapp azi, pe 24 februarie 2022, de Dragobete.

”Cu tine e-mpăcare şi e luptă,
Cu tine este tot şi e nimic,
Cu tine-mi înfloreşte lancea ruptă,
Cu tine sunt şi mare, sunt şi mic.”, strofă din „Cu tine”, de Adrian Păunescu.

”Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi și ți-aș săruta talpa piciorului, nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea, de teamă să nu-mi strivești sărutul?”, Poem, de Nichita Stănescu.

Citește și: Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni. Desert simplu și rapid pentru a sărbători iubirea

”Vino dar pe-aripi de vânt, Vin de-mi spune un cuvânt, Că mi-i dor atât de mult Glasul tău să-l mai ascult.”, strofă din De-ai şti…, de Veronica Micle.

”Sunt clipe când toate le am… Tăcute, duioase psihoze- Frumoase poveşti ca visuri de roze… Momente când toate le am.” - În fericire, de George Bacovia.

”ține de cap

ca lumina de sursă
ca foamea de trup.

torturat de frigul
din creierul tău
alergi după iubire
ca după ciută un lup”. - iubirea, de Mariana Codruț (din volumul „Hiatus”, Paralela 45, 2015)

Citește și: Mesaje de iubire de Dragobete. Cele mai frumoase declarații și sms-uri de dragoste

”Aș vrea să intru în tine…
Să-ți desfac fermoarul trupului,
să mă întind toată,
ca într-un pat cald –
închizându-te la loc după mine.” - Aș vrea să intru în tine, de Denisa Duran (din volumul „Învelit în propriul corp”, Cartea Românească, 2016)

Te-ar putea interesa și:

De ce nu au loc extragerile de loto de joi, 24 februarie 2022. Când vor fi următoarele trageri loto... Dragobete 2022: Tradiții și obiceiuri pe 24 februarie. Ce superstiții se păstrează din bătrâni la sărbătorea de azi...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x