Antena Căutare

Dragobetele 2019. Ce NU ai voie să faci de Ziua Îndrăgostiților la Români

Dragobetele 2019. Ziua Indragostitilor la Romani se sarbatoreste anual pe 24 februarie. Afla ce nu ai voie sa faci de Dragobete si cum sa atragi norocul in dragoste asupra ta.

Dragobetele 2019. Ziua Îndrăgostiților la Români se sărbătorește anual pe 24 februarie. Află ce nu ai voie să faci de Dragobete și cum să atragi norocul în dragoste asupra ta.

În fiecare an, pe 24 februarie românii sărbătoresc Dragobetele, adică sărbătoaresc ziua zeul tinereții, al veseliei dar și al iubirii. Din botrâni se spune: “Azi e Dragobetele, se săruta fetele”.

Dragobetele 2019. Tradiții și obiceiuri de 24 februarie

Dragobete este de dorit ca fiecare persoană să sărute, sau cel puțin să atingă o persoană de sex opus. Cel care nu va urma tradiția va avea parte de ghinioane în dragoste.

Tinerele necăsătorite trebuie să strângă „zăpada zânelor”, adică rămășițele de zăpadă pe care le întâlnesc în cale și apoi să le topească, iar apa obținută să o folosească pentru a se spăla pe față. Se spune că apa ajută la farmecele de iubire.

Fetele nemăritate pot, spre exemplu, să îşi pună sub pernă busuioc pentru a-şi visa ursitul.

Dragobetele 2019. Ce NU ai voie să faci de Ziua Îndrăgostiților

De Dragobete nu ai voie să plânge. Lacrimile sunt aducătoare de ghinion și suferunță până la următorul Dragobete.

Barbatul nu trebuie să supere nicio femeie pe data de 24 februarie, astfel îi aşteptă o primăvară cu ghinion şi un an deloc prielnic.

Potrivit tradițiilor din bătrâni, cei care nu săbătoareau această zi erau pedepsiți să nu poată iubi în acel an.

Scandalul diplomelor false se extinde! O facultate de top din București a „produs” zeci de specialiști falși: „În doi, t... Ministrul Educaţiei, în centrul unui nou scandal. Ecaterina Andronescu a fost acuzată de discriminare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x