Antena Căutare

Dublarea alocaţiilor, doar pe hârtie. Guvernul spune că nu are bani nici în cea de-a doua jumătate a anului

Dublarea alocaţiilor ar putea rămâne doar pe hârtie. Deşi legea a fost promulgată de preşedinte, Guvernul spune că nu are bani. Nici măcar din a doua jumătate a anului, aşa cum anunţase iniţial.

Dublarea alocaţiilor, doar pe hârtie. Guvernul spune că nu are bani nici în cea de-a doua jumătate a anului Galerie
Alocații 2020

Dacă pentru românii cu venituri peste medie creşterea nu pare semnificativă, în famiile sărace ar fi un ajutor important pentru educaţia copiilor.

Maria Pop are doi băieţi. În fiecare lună, cheltuieste aproximativ 2.000 de lei pentru educaţia gemenilor săi: „Copiii fac şi un sport. Sunt programe prelungite care se plătesc separat. Noi încercăm să facem teme cu ei acasă pentru că nu ne ajung banii să le putem oferi mai multe.”

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi: „Faceţi un calcul. La 150 de lei, practic un copil are alocaţi 5 lei. Ce să facă Cu 5 lei? Trebuie să se deplaseze la şcoală. Familiile sărace care au venitul minim sau nici măcar venitul minim trebuie să îi îmbrace, trebuie să îi ajute să se dezvolte personal.​”

Profesorii se tem că rata abandonului şcolar va creşte dacă alocaţiile copiilor nu se vor majora.

Ministrul Finanţelor Publice: „Am spus despre majorarea alocaţiilor, care a fost promulgată după ce a fost aprobat bugetul, că În acest moment nu exită Surse pentru alocaţii. Pentru aceste alocaţii, va trebui să găsim surse suplimentare.”

Legea promulgată de preşedinte prevede ca alocaţiile pentru copiii sub 2 ani să crească de la 300, la 600 de lei, iar pentru cei cu vârste de peste 2 ani, de la 150 de lei, la 300 de lei.

Citește și: Majorarea alocaţiilor, amânată pentru vară

Cazul Caracal. Ofiţerul psiholog Dorin Dumitran a stat de vorbă cu Dincă peste 60 de ore: „Vrea să arate că totul depind... Buletinul cu CIP, între ştiinţă şi religie. Schimbarea pare să bage frica în populație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x